Antena Meniu Search
x

Din dragoste pentru tradiţie, o studentă a readus la viaţă, prin imagini, nunta străbunicilor ei, de acum şapte decenii

La doar 19 ani, o tânără din Sălaj e hotărâtă să îşi pună satul natal pe harta turismului românesc. Şi la fel de hotărâtă e să păstreze vii tradiţiile româneşti în zonă.

Vezi și

La doar 19 ani, o tânără din Sălaj e hotărâtă să îşi pună satul natal pe harta turismului românesc. Şi la fel de hotărâtă e să păstreze vii tradiţiile româneşti în zonă.

Tânăra a creat o pagină pe Facebook şi s-a pus pe filmat şi fotografiat tot ce are satul ei mai frumos. Şi a refăcut prin imagini chiar şi nunta străbunicilor ei.

Dacă străbunicii ar fi avut camere de filmat, aşa ar fi arătat nunta Licuţii cu Petre Stropii, de acum mai bine de şapte decenii.

Este însă doar o reconstituire magică, pusă în scenă de strănepoata lor, o studentă îndrăgostită de tradiţie.

300 de oameni au intrat bucuroşi în jocul Patriciei. Toţi, îmbrăcaţi în straie populare.

Aproape o lună au durat pregătirile pentru nuntă. Un efort pe care Patricia îl consider un dar făcut ei.

"Undeva la 1000 de euro au fost costurile nunţii. Dar eu nu mi-am ţinut majoratul şi nunta a fost undeva la o zi după ce am împlinit eu 19 ani. Şi atunci, am zis că o să fie un cadou de majorat, cu un an mai târziu", a povestit tânăra.

Patricia este studentă în Cluj, dar se întoarce des acasă, în satul Marin. Din dragoste pentru tradiţie, vrea să atragă şi alţi tineri pe acele meleaguri.

Aşa că îşi promovează satul natal pe internet. Prin imagini superbe, pe care le publică pe pagina ei de Facebook, Fiii Marinului. E modul ei de a păstra trecutul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Din dragoste pentru tradiţie, o studentă a readus la viaţă, prin imagini, nunta străbunicilor ei, de acum şapte decenii