Antena Meniu Search
x

Diplomele de la Spiru Haret, la litera legii

Absolvenţii de la Spiru Haret stau la litera legii. Ordonanţa de urgenţă care trebuia să facă pace între mii de absolvenţi şi Ministerul Educaţiei, îi lasă pe magistraţi să hotărască dacă primesc diplome sau nu

Vezi și

Absolvenţii de la Spiru Haret stau la litera legii. Ordonanţa de urgenţă care trebuia să facă pace între mii de absolvenţi şi Ministerul Educaţiei, îi lasă pe magistraţi să hotărască dacă primesc diplome sau nu. 

Textul legii este interpretabil şi nu stabileşte clar promoţiile care trebuie să intre în legalitate. Potrivit legii, peste o lună Universitatea şi Ministerul ar trebui să elibereze primele diplome.

După şase ani de luptă în instanţă, Ministerul Educaţiei s-a hotărât să pună punct situaţiei. Ordonanţa de Urgenţă prin care urmau să se recunoască diplomele tuturor absolvenţilor nu a făcut, însă, lumină.

Au dreptul de a beneficia de acte de studii recunoscute de către stat, care atestă finalizarea studiilor, absolvenţii înmatriculaţi anterior începerii anului universitar 2011-2012, care au promovat examene de finalizare a studiilor

Sistemul ARACIS de recunoaştere a diplomelor de licenţă emise pe teritoriul României nu se găsesc aceste diplome, practic, în sistemul mai sus menţionat.

Ministerul Educatiei a pierdut pana acum peste 7.400 de procese. Trebuie să elibereze peste 18 mii de diplome. Alte peste 2.300 de procese sunt în derulare, iar 45 de mii de absolvenţii trebuie să primească documentele.

Avem probleme pe de-o parte cu promoţiile 2009, 2010, care sunt recunoscute de către lege, şi promoţiile 2011, 2012 pentru care în continuare Ministerul Educaţiei nu a eliberat şi nu ştim dacă va elibera tipizatele.

Pentru că a recunoscut studiile şi nu a eliberat diplomele, Ministerul Eduacaţiei a plătit până acum 1.700.000 de lei cheltuieli de judecată şi despăgubiri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Diplomele de la Spiru Haret, la litera legii