Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Directorul DSP Gorj, demis pentru că nu a instituit carantina, după depistarea primului infectat cu coronavirus, în judeţ

Directorul DSP Gorj a fost demis pentru că nu a instituit carantina, după depistarea primului infectat cu coronavirus, în judeţ. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a decis, vineri, demiterea directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, în cadrul videoconferinţei organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu. Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte.

de Cosmin Stăniloiu

la 28.04.2020 , 12:08

Medic lângă ambulanța care a dus la spital pacientul cu coronavirus Un medic a intervenit cu ambulanța la un caz de coronavirus, martie 2020 - Observator/Foto de Arhivă

”Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transis Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a convocat în această dimineaţă o videoconferinţă de urgenţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19.

Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei şi a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

Articolul continuă după reclamă

În România a fost confirmat un caz de infectare cu coronavirus, la un tânăr din judeţul Gorj, care a intrat în contact cu un cetăţean italian care a vizitat zona. 

Vineri, la ora 10.00, în ţară erau 182 persoane în carantină şi 8.231 monitorizate la domiciliu.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Directorul DSP Gorj, demis pentru că nu a instituit carantina, după depistarea primului infectat cu coronavirus, în judeţ