Antena Meniu Search
x

Imagini de groază filmate într-un dispensar medical din România! Tavanele stau să cadă, iar pacienţii sunt trataţi în condiţii inumane

În timp ce pacienţii sunt trataţi în condiţii inumane, autorităţile nu găsesc bani pentru reabilitarea dispensarului.

Vezi și

Singurul, de altfel, care deservește o comunitate întreagă. Este vorba despre clădirea unității medicale din comuna gorjeană Alimpești. Acolo, tavanele stau să cadă, iar cadrele medicale și-au restrâns activitatea într-o singur cameră a clădirii. Şi, în timp ce pacienţii sunt trataţi în condiţii inumane, autorităţile nu găsesc bani pentru reabilitarea dispensarului.

De îndată ce uşa se dechide, dăm peste o imagine greu de suportat. Găuri imense în taven, mizerie şi pereţi care, din moment în moment, stau să se prăbuşească. Şi nu, nu e o clădire dărăpănată, ci o parte a unui dispensar funcţional.

Ca măsură de siguranţă, personalul medical a închis locul respectiv. Cu o sârmă. Îşi desfăşoară acum activitatea într-o singură încăpere. 

Dar nici asta nu arată prea bine. Sunt ziduri crăpate, în loc de calorifer încă există sobă de teracotă, iar pe holul de aşteptare aproape că nu-ţi vine să te aşezi. 

Aşa îşi primeşte în fiecare zi pacienţii dispensarul medical din comuna Alimpeşti. Şi chiar dacă bolnavii de aici n-au aflat încă ce înseamnă condiţii medicale decente, se mulţumesc cu puţin. 

E bun pentru cei care n-au bani să ajungă la un medic de la oraş. Şi sunt mulţi în situaţia asta, mai ales că dispensarul deserveşte bolnavii din 5 localităţi. 

Leo Belgher, consilier local: "E mai rău ca o toaletă publică. Sincer vă spun. Suntem ai nimănui în judeţul Gorj, din păcate. Dispensarul pică pe noi. E strigător la cer ce se întâmplă."

Daniel Floarea, primar comuna Alimpeşti: "Am adus nişte experţi care au considerat că această clădire, decât s-o reabilităm, mai bine construim una lângă aceasta. Sper că, până la sfârşitul anului, să avem proiectul aprobat şi să demarăm o nouă construcţie."

Şi asta speră şi localnicii. 

Până atunci însă, pacienţii vor fi în continuare trataţi în clădirea care este mai degrabă un pericol pentru sănătate decât un loc destina

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Imagini de groază filmate într-un dispensar medical din România! Tavanele stau să cadă, iar pacienţii sunt trataţi în condiţii inumane