Antena Meniu Search
x

Distracție în natură pentru copii, alături de prietenii necuvântători

Într-o pădure de lângă Galaţi, zeci de copii se bucură de compania cailor. Acolo s-au îndrăgostit de echitaţie şi tot acolo învaţă cum să aibă grijă de prietenii necuvântători.

de Daniel Lare

la 14.09.2020, 17:39

Vezi și
  • Părinţii spun că cele mai mari avantaje ale echitaţiei sunt emoţionale.
  • O plimbare de o oră şi jumătate de oră costă 100 de lei.  

În plus, specialiştii spun că plimbările călare îi ajută pe cei mici să îşi depăşească temerile, dar şi să se bucure de timpul liber în natură, departe de gadgeturi şi calculatoare.

Ilinca: Sunt nişte animale minunate, foarte inteligente

Ilinca are doar 14 ani şi deja şi-a descoperit pasiunea: echitaţia. Iar pe lângă orele petrecute săptămânal în şa, adolescenta face şi voluntariat la herghelie. 

Ilinca: Îmi place că cooperează, mă ascultă, vor să vadă ce vreau de la ele 

Ilinca deja a trecut la nivelul următor. Acum învaţă cum să facă sărituri peste obstacole. Însă primele lecţii le-a învăţat-o aici. Într-o oază de linişte.

Îndrăgostit de cai de mic şi mare iubitor de natură, George s-a întors în România, după ani de muncă în străinătate, special pentru a-şi urma visul de a avea propria herghelie. 

George, proprietarul hergheliei: Ea este la prima lecţie, trebuie să mă accepte căluţul, trebuie să mă recunoască ca stăpânul ei, trebuie să o abordez în linişte, cu blândeţe, bravo. bravo! Mi-a dat încredere în mine, mi-a ridicat moralul, am scăpat de multe fobii. 

Zilnic, îi trec pragul zeci de copii, pe care el îi urcă prima dată pe un cal. Iar prima lecţie pe care o învaţă este că trebuie să comunice cu animalele prin voce, miros şi gesturi. 

Părinţii spun că cele mai mari avantaje ale echitaţiei sunt emoţionale:  

Tată: Caii sunt nişte animale foarte sensibile şi le dezvoltă copiilor starea asta de sensibilitate.

O plimbare de o oră şi jumătate de oră costă 100 de lei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri sociale » Distracție în natură pentru copii, alături de prietenii necuvântători