Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Doi frati de opt si 11 ani, despartiti la moartea mamei lor, incearca sa se regasesca

Traiesc separat aceeasi drama. Soarta i-a dus pe drumuri diferite, dar prin venelor lor curge acelasi sange. Doi frati de opt si 11 ani, despartiti la moartea mamei lor, incearca sa se regasesca. Unul dintre ei a fost infectat cu HIV, virusul care a omorat-o si pe femeia care le-a dat viata

de Redactia Observator

la 18.04.2013 , 19:57

De sase ani, cei doi frati traiesc printre straini. Pana acum doar Murat scria cate o scrisore. Azi a primit raspuns pentru ca si fratele lui mai mic, Selim, a invatat sa scrie. “Ma intreaba mereu de el, cand mergem cand vine la el, de ce e bolnav. N-am putut sa-i spun de ce”, a explicat Valerica Padure, asistentul maternal al copilului.

Istoria celor doi orfani a inceput cu o poveste de dragoste trista, a unui cuplu cu un destin tragic. “Acesti copii au rezultat dintr-o dragoste extraordinara. Dintr-o mamica romanca si un tata turc”, a declarat Dana Calfa, directorul centrului.

Mama copiilor, orfana si ea, si-a intalnit sufletul pereche intr-un hotel din Istanbul. Florentina si turcul Selcuk au venit in Romania si s-au casatorit. Femeia a ramas insarcinata. Ca un facut, au inceput problemele. Tanara a fost acuzata de inselaciune si condamnata la inchisoare. Pedeapsa i s-a amanat pentru ca urma sa nasca. Apoi a aflat ca e infectata cu HIV. Copilul pe care l-a adus pe lume luase si el virusul. Impresionat de povestea femeii, presedintele Ion Iliescu i-a semnat gratierea.

Vezi și

Desi femeia era grav bolnava, a decis sa mai faca un copil. Baietelul s-a nascut sanatos. Selim avea doi ani cand mama lor a murit. Murat, cinci. Devastat de durere, tatal si-a lasat copiii in grija asistentilor sociali. A promis ca se intoarce dupa ce isi inmormanteaza sotia. I-a vizitat dupa cateva zile, apoi si-a pierdut urma. “Am crezut ca o sa-si revina, ca o sa se regasesca si o sa-si imbratiseze copiii”, a mai afirmat Dana Calfa.

“Ca urmare a faptului ca unul dintre copii era infectat cu HIV n-am reusit sa gasim un asistent maternal”, a adaugat Tiberiu Bontas, purtator de cuvant al DGASPC Iasi.

Astfel, Murat a ramas intr-un centru este ingrijit asa cum are nevoie. Selim a ajuns intr-o familie, in grija unor asistenti maternali. Abia anul trecut, un asistent social l-a gasit pe tatal baietilor. Pe Facebook. A incercat sa-l contacteze, insa turcul Selcuk nu a raspuns. Semn ca s-a rupt de tot de trecut.

Baietii lui tot il asteapta sa vina. Macar sa-i vada. In rest, se au unul pe celalalt, chiar daca traiesc despartiti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Doi frati de opt si 11 ani, despartiti la moartea mamei lor, incearca sa se regasesca