Antena Meniu Search
x

ALERTĂ! Gripa porcină s-a întors: doi români au murit din cauza virusului AH1N1

O femeie şi un bărbat s-au stins în spital în mai puţin de o săptămână de la internare, iar analizele Institutului Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului AH1N1 - cel care în urmă cu patru ani a făcut zeci de mii de morţi în lumea întreagă.

Vezi și

Între timp, virusul ucigaş a trecut în rândul celor obişnuite şi chiar face parte din structura vaccinului antigripal sezonier.

4 şi 30 ianuarie. O femeie de 50 de ani din Mureş şi un bărbat de 45 de ani din Galaţi ajung la spital în stare gravă. Doi oameni care nu se cunosc, dar au acelaşi diagnostic: obezitate, diabet zaharat şi gripă porcină.

Ulterior, starea bolnavei s-a agravat, în sensul accentuării acuzelor respiratorii. Între timp, s-au recoltat probe pentru punerea în evidenţă a virusului gripal AH1N1, care s-a confirmat ulterior.

Femeia a mai rezistat o săptămână, după ce-a ajuns la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă.

Din cauza patologiei asociate şi vorbim aici - diabetul zaharat dezechilibrat, insuficienţa renală cronică acutizată şi în ciuda tratamentului, bolnava a decedat.

Cu alte cuvinte, virusul gripal AH1N1, suprapus celorlalte boli, a dus, pas cu pas, la decesul pacientei.

Acest virus a fost şi există. Şi probabil va fi. Cea mai bună metodă este vaccinarea. Lucru care ar fi trebuit să se deruleze în perioada octombrie, noiembrie şi până la sfârşitul lui decembrie.

Virusul AH1N1 a apărut în 2009 şi e cunoscut ca virusul gripei porcine, doar că, între timp, s-a transformat dintr-unul pandemic, într-unul. sezonier. Un virus banal, de gripă umană! Specialiştii spun că nici cei care s-au vaccinat în 2009 nu sunt feriţi de pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » ALERTĂ! Gripa porcină s-a întors: doi români au murit din cauza virusului AH1N1