Antena Meniu Search
x

DOSARUL TRANSFERURILOR: Judecătoarea Terceanu şi fraţii Becali au fost arestaţi

Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA

Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA care o acuză pe judecătoare că a luat mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor.

Decizia poate fi contestată la Înalta Curte.

Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali nu au vrut să dea declaraţii în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Geanina Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti, a fost reţinută joi seară de procurorii DNA.

Fraţii Ioan şi Victor Becali, care îşi execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători, au fost aduşi miercuri, din Penitenciarul Poarta Albă, în Arestul Central al Capitalei, pentru a fi audiaţi de procurorii DNA.

Judecătoarea a luat mită pe Stadionul Ghencea şi la locuinţa fraţilor Becali

Judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit o tranşă de 10.000 de euro din mita luată pentru a da o soluţie de achitare în dosarul Transferurilor în timpul unui meci disputat pe Stadionul Ghencea din Capitală, iar alţi 10.000 de euro, la locuinţa fraţilor Becali, potrivit DNA.

Procurorii DNA au reţinut-o, joi, pe Geanina Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti, pentru luare de mită şi au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Ioan şi Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, pentru dare de mită, scrie Mediafax.

Geanina Terceanu, Ioan şi Victor Becali au fost duşi, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide dacă admite propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor trei, pentru 30 de zile.

Potrivit referatului cu propunere de arestare, pentru a pronunţa soluţia de achitare în dosarul Transferurilor, judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

Anchetatorii susţin că, în aprilie 2009, judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit direct de la Ioan Becali 10.000 de euro într-un birou din incinta Stadionului Ghencea din Capitală.

"După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred că - între Steaua şi Gloria Bistriţa.  (.....)   Aici, am ocazionat întâlnirea între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina. Astfel, am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta", se arată în declaraţia dată în faţa procurorilor de o persoană care ar fi intermediat mita între fraţii Becali şi judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti i-ar fi cerut intermediarului să ţină banii la el până pleacă de la Stadionul Ghencea.

"La sfârşitul acestei discuţii, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion, motiv pentru care i-am luat de faţă cu cei doi. După ce am luat plicul cu bani, la indicaţiile judecătoarei, am plecat împreună de la meci, eu având asupra mea cei 10.000 euro. Imediat ce am ajuns la maşina mea, i-am înmânat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat în plic şi mi-a zis că sunt 10.000 euro", le-a mai spus intermediarul anchetatorilor.

Conform procurorilor DNA, magistratul ar fi primit alţi 10.000 de euro, în mai 2009, de la Victor Becali, în prezenţa lui Ioan Becali, la locuinţa acestora din Pipera, judeţul Ilfov.

"Când am ajuns împreună cu judecătoarea Terceanu Geanina la locuinţa acestora din Pipera, aici am găsit atât pe Becali Ioan, cât şi Becali Victor.  (.....)  La locuinţa acestora, fraţii Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitaţi în dosarul pe care aceasta îl judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot în cadrul acestei discuţii, Becali Victor s-a exprimat faţă de aceasta, spunându-i că după finalizarea favorabilă a dosarului urma să ?fie foarte generoşi? cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan şi Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiţi atâţia bani, ci doar 10.000 euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferenţa", le-a precizat martorul procurorilor.

Tot în mai 2009, Geanina Terceanu ar mai fi primit alţi 40.000 de euro, prin intermediari, de la fraţii  Becali.

"I-am dat acesteia cei 40.000 euro prin geamul deschis al maşinii, spunându-mi că se grăbeşte. I-am spus totodată că în plic sunt 40.000 euro, iar aceasta a rămas un pic surprinsă întrucât se aştepta la mai mult", se mai menţionează în declaraţia intermediarului.

Procurorii DNA susţin că Geanina Terceanu ar fi folosit banii luaţi de la Ioan şi Victor Becali, până în mai 2009, pentru cumpărarea unei locuinţe. În anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul Transferurilor, magistratul de la Tribunalul Bucureşti ar mai fi primit de la fraţii Becali, prin intermediari, 105.000 de euro. Suma de bani ar fi fost lăsată de Geanina Terceanu la locuinţa surorii sale.

Conform documentului citat, în aprilie-mai 2012, Geanina Terceanu ar mai fi primit de la Ioan şi Victor Becali 45.000 de euro, sumă dată tot prin intermediul altor persoane, în două tranşe. De asemenea, alţi 10.000 de euro i-ar fi fost daţi magistratului de Cristian Borcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » DOSARUL TRANSFERURILOR: Judecătoarea Terceanu şi fraţii Becali au fost arestaţi