Antena Meniu Search
x

Urmează două săptămâni de ger și ninsori. Vești proaste de la meteorologi

Am trecut peste una dintre cele geroase nopţi din această iarnă. Mercurul termometrelor a coborât, la Bistriţa-Năsăud, până la minus 20 de grade. Valul de aer polar a adus un episod de iarnă grea, care va dura, spun meteorologii, două săptămâni.

Vezi și

Am trecut peste una dintre cele geroase nopţi din această iarnă. Mercurul termometrelor a coborât, la Bistriţa-Năsăud, până la minus 20 de grade. Valul de aer polar a adus un episod de iarnă grea, care va dura, spun meteorologii, două săptămâni. De astăzi şi maximele vor fi negative în aproape toată ţara.

La Hunedoara au fost azi-noapte minus 11 grade Celsius. Chiar dacă oamenii fac focul, în casă tot nu e destul de cald, aşa că mai pun o haină pe ei. Sau mai multe.

Ca să ajungă la o temperatură cât de cât acceptabilă, trebuie să bage mai multe lemne în sobă. Ori lemnele costă: 300 de lei metrul cub.

Şi cei care lucrează noaptea se luptă cu frigul. Taximetriştii, de exemplu, consumă mai mult combustibil ca să încălzească maşinile, cât timp îşi aşteaptă clienţii.

Pe acelaşi subiect

La munte este şi mai rău: minus 18 grade. Localnicii sunt obişnuiţi cu temperaturile scăzute, nu însă şi turiştii. În zona Bran Moeciu, administratorii pensiunilor pornesc chiar şi două centrale, ca să încălzească toate camerele.

Meteorologii vin cu veşti proaste pentru zilele următoare

În continuare ne aflăm sub o masă de aer rece, ce va determina temperaturi scăzute, mai ales în această noapte, în jurul valorii de minus 10 grade.

Un alt episod extrem este aşteptat de mâine seară, când, deasupra ţării noastre, o masă de aer cald venită dinspre Marea Mediterană se va ciocni cu o masă de aer rece, din nordul Europei.

Moldova va fi regiunea cea mai afectată de ciocnirea dintre cele două fronturi atmosferice. Începând de miercuri noaptea, în estul României ne putem aştepta la viscol şi căderi masive de zăpadă.

Preventiv, Poliţia Rutieră a sporit controalele în regiunile unde drumurile sunt dificile pe timp de iarnă.

Potrivit prognozelor, episodul de iarnă grea pe care îl traversăm va dura aproape două săptămâni.

Ninsorile şi gerul aduc au însă şi partea lor frumoasă: privelişti de vis pentru cei care urcă pe munte. În Maramureş, un turist a ajuns până pe Vârful Igniş, iar efortul a meritat, pentru că peisajele sunt impresionante. Absolut totul este îngheţat, inclusiv staţia meteo aflată la 1300 de metri altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Urmează două săptămâni de ger și ninsori. Vești proaste de la meteorologi