Antena Meniu Search
x

Dracula, salvatorul turismului romanesc

Dracula ramane arma secreta a romanilor in lupta pentru turisti. Tara noastra devine cunoscuta peste hotare, abia dupa ce britanicii, americanii sau chinezii trec pe la cinema si vad filmele despre vampirul din Carpati.

Vezi și

Multi se incumeta sa viziteze Romania tocmai pentru a avea parte de o aventura in lumea strigoilor si a vrajitoarelor.

Vampiri, sange, mistere. Sunt elementele care alimenteaza curiozitatrea strainilor si ii determina sa vina sa descopere castelul Bran. Povestea domnitorului vampir pe care Bram Stoker a zugravit-o in cartea sa "Dracula" a promovat Romania in lumea intreaga.

“Singurele informatii pe care le stiam despre povestea lui Dracula au fost din filme si am fost atat de incantat sa vin in Romania si am zis ca trebuie sa vad castelul”, a declarat Mathias Mwanza, reprezentantul Ministerului Turismului din Zambia.

Iar turul castelului a impresionat delegatia de oficiali si jurnalisti de pe intreg mapamondul. Turistii iubitori de lux au fost surprinsi de frumusetea Castelului Peles.

Dupa doua zile petrecute in Romania, sefii turismului mondial au decis sa organizeze in tara noastra cea mai importanta conferinta dedicata tursmului din toata lumea.

“Anul viitor, sa facem la Casino Sinaia conferinta mondiala a turismului montan. Este o realizare extraodinara, aproape ca nu-mi vine sa cred ca am obtinut confirmarea”, a declarat Maria Grapini, ministru delegate pentru IMM-uri si Turism.

Jurnalistii straini care au facut parte din delegatie au decis deja ca vor sustine promovarea Romaniei in tarile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Dracula, salvatorul turismului romanesc