Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dumnezeu le-a dat, preoții au luat!

Mai multe parohii din Suceava sunt acuzate că şi-au făcut singure pomană. Au cerut subvenţii ilegale, cu acte false. Şi li s-au dat. Au declarat mai multe pământuri şi animale, pentru a primi mai mulţi bani de la stat.

de Redactia Observator

la 04.06.2014 , 19:48

Mai multe parohii din Suceava sunt acuzate că şi-au făcut singure pomană. Au cerut subvenţii ilegale, cu acte false. Şi li s-au dat. Au declarat mai multe pământuri şi animale, pentru a primi mai mulţi bani de la stat 

Oamenii în sutană nu şi-au mărturisit păcatele, dar cei cu cagule au căutat adevărul în altă parte. Capul reţelei era chiar un angajat APIA. Întreaga schemă a prejudiciat statul cu peste un milion de euro. La mijloc, a căzut şi şeful poliţiei din Suceava.

S-ar fi rugat să plouă cu bani de la stat, spun anchetatorii. Subvenţii pentru pământuri imaginare. Când Iisus a înmulţit pâinile şi peştii, a făcut o minune. Când preoţii din Suceava şi-au mărit singuri numărul de hectare şi animale, au comis o ilegalitate.

Vezi și

Nu era nimic lăsat în voia Domnului. Slujitorii completau dosarele cu terenuri, animale şi utilaje fictive. Actele treceau prin mâna funcţionarilor APIA Suceava. Ca prin miracol, erau aprobate şi trimise la Centru, pentru plată. Banii se întorceau la oamenii în sutană, de la care pornise mecanismul păcătos. Iar angajaţii APIA îşi primeau şi ei partea.

Peste 400 de lăcaşuri de cult din Suceva au primit subvenţii de la stat, în ultimii doi ani. Anchetatorii trebuie să deşluşească acum câte dintre ele au fost aprobate ilegal. Oficialii bisericii spun doar că păcătoşii îşi vor primi plata. La prima numărătoare, prejudiciul sare de 1 milion de euro. Fermierii, fie ei şi preoţi, primesc 150 de euro subvenţie pentru un hectar de teren şi 100 de euro pentru fiecare animal din gospodărie.

Măicuţele par mai aproape de un jurământ de tăcere decât de adevăr. Dar mascaţii au lovit la vârful reţelei. Directoarea executivă a Agenţiei de Plăţi. Coincindenţă sau nu, tatăl şi fratele ei sunt slujitori în altar.

Anchetatorii ascultau telefoanele de câteva luni. În tot scandalul, au prins un peşte neaşteptat. Şeful IPJ Suceava, Ioan Crap, a fost sunat de un preot pentru un mic favor. Să scape un angajat APIA de amendă. poze cu el in folderul de poze

Primul reţinut în cazul subvenţiilor ilegale e un consilier judeţean, care a păcălit statul după aceeaşi schemă folosită de preoţi

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Dumnezeu le-a dat, preoții au luat!