Antena Meniu Search
x

Video După ce un incendiu și nepăsarea autorităților le-a distrus apartamentele, locatarii unui bloc din Năvodari își caută dreptatea în instanță

La mai bine de un an şi jumătate de la dezastrul produs de un incendiu într-un bloc din Năvodari, proprietarii care au rămas pe drumuri îşi cer acum dreptatea în instanţă. Deşi Primăria le-a promis că blocul o să fie reabilitat în cel mai scurt timp, apa s-a infiltrat printre dărâmături, iar mirosul pregnant de mucegai face imposibil chiar şi respiratul. 

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 09:25

Vezi și

"Am rămas fără nimic..."

5 mai 2022. O zi ca oricare alta pentru unii, însă pentru zeci de familii care locuiau într-un bloc din Năvodari, coşmarul abia începea. Un incendiu devastator pornise la mansarda imobilului, iar vâlvătaia a mistuit totul în calea sa. După un an şi jumătate de la nenorocirea care le-a schimbat viaţa, locuinţele proprietarilor sunt ruine.  

"71 de familii care nu au unde să locuiască. Noi nu am mai putut recupera absolut nimic din apartament, incendiul a distrus tot. În momentul de faţă eu locuiesc pe drumuri."

Mansarda blocului cu 4 etaje ţinea loc şi de acoperiş. Acum, intemperiile ajung în celelalte locuinţe. La fiecare ploaie mai puternică scările se inundă, iar apartamentele mustesc de apă. 

"Toate apartamentele sunt afectate. În tot blocul! Patru scări, de sus până jos. Pereţii sunt efectiv bureţi!"

"Senzorul de la centrală l-am scos petru că la umezeală începea să bipăie, urla şi l-am scos de acolo că deja am schimbat unul..."

"Ce i-a împiedicat până în momentul de faţă să vină să facă ceva?"

Locatarii au ieșit în stradă

Furioşi că nu sunt băgaţi în seamă, locatarii au dat în judecată Primăria şi au ieşit în stradă. Conducerea instituţiei a venit rapid cu o explicaţie.

Elena Aftene, purtătoare de cuvânt a Primăriei Năvodari: "Primăria oraşului Năvodari nu poate interveni pentru punerea în siguranţă a imobilului, atâta timp cât proprietarii de la mansardă nu îşi dau acordul unanim pentru a putea intra pe proprietatea lor privată şi a executa aceste lucrări."

Proprietarii spun însă altceva..

"Primarul şi nu ştiu mai cine era acolo... Ne-au spus că ne vor ajuta dacă ne retragem plângerea."

Problema ar fi însă alta, costurile reparaţiilor necesare pentru refacerea mansardei ar ar ajunge la 100.000 de euro. Bani de care Primăria oraşului Năvodari nu ar dispune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » După ce un incendiu și nepăsarea autorităților le-a distrus apartamentele, locatarii unui bloc din Năvodari își caută dreptatea în instanță