Antena Meniu Search
x

Rusia ameninţă cu represalii fiecare dintre cele 24 de ţări care i-au expulzat diplomaţi

Rusia ameninţă cu represalii fiecare dintre cele 24 de ţări care au decis să expulzeze 147 de diplomaţi de la Kremlin.

Vezi și

Rusia ameninţă cu represalii fiecare dintre cele 24 de ţări care au decis să expulzeze 147 de diplomaţi de la Kremlin. Inclusiv România va trimite înapoi un membru al ambasadei ruse, în semn de solidaritate cu Marea Britanie şi Uniunea Europeană. NATO va expulza şapte diplomaţi ai misiunii ruse, a anunţat secretarul general al Alianţei.

Provocări şi acţiuni neprietenoase. Aşa numesc autorităţile ruse asaltul diplomatic declanşat de multe ţări din întreaga lume, după scandalul otrăvirii fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei lui, în Anglia. 

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: "Ei cer ca unul sau doi diplomaţi să părăsească o ţară sau alta, în timp ce îşi cer scuze în şoaptă. Noi ştim că este vorba despre presiuni şi şantaje colosale, care reprezintă, din păcate, unealta principală a Washingtonului pe scena internaţională." 

În total, 147 de diplomaţi ruşi va trebui să părăsească misiunile în cadrul cărora activează. Cei mai mulţi sunt din Statele Unite, 60 la număr, iar consulatul rus de la Seattle va fi închis. Între ei s-ar afla şi 12 spioni, despre care americanii cred că acţionează sub acoperirea diplomatică a delegaţiei Moscovei la ONU. Câte patru membri ai ambasadelor din Canada, Franţa, Germania şi Polonia vor fi, la fel, trimişi acasă. 23 de state au anunţat măsuri similare.

România se alătură statelor care au luat măsuri împotriva Rusiei. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, un diplomat al Ambasadei ruse de la Bucureşti va fi declarat persona non-grata. E un gest de solidaritate în cadrul NATO şi UE, spune ministrul român de Externe. 

Marea Britanie a decis încă de pe 14 martie ca 23 de membri ai misiunii diplomatice ruse de la Londra să părăsească Regatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Rusia ameninţă cu represalii fiecare dintre cele 24 de ţări care i-au expulzat diplomaţi