Antena Meniu Search
x

România dorește unirea cu Republica Moldova. Mai mult, statul român le va da bani cetăţenilor săraci de peste Prut

Dorinţa României de a se uni cu Republica Moldova a fost declarată răspicat, azi, în Parlament.

Vezi și

Dorinţa României de a se uni cu Republica Moldova a fost declarată răspicat, azi, în Parlament. Mai mult, statul român se pregăteşte să ofere ajutoare în bani pentru cetăţenii moldoveni afectaţi de sărăcie. Ar fi doar o mică parte din sumele pe care ţara noastră ar trebui să le suporte în cazul în care unirea va deveni realitate.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: "Chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem? Şi ca să nu existe echivoc eu o spun deschis, simplu şi explicit: Eu vreau să ne unim cu Moldova." Declaraţia fermă, făcută în aplauzele sutelor de parlamentari, a fost pecetluită cu o promisiune: România va trimite bani peste Prut, a anunţat Liviu Dragnea, la un secol de la unirea cu Basarabia. "La rectificare se va aproba şi aloca o sumă semnificativă pentru a reprezenta un sprijin direct pentru cetăţenii din Republica Moldova care au venituri foarte mici."

Cu tricouri care invocau unirea sau înfăşuraţi în steaguri tricolore, parlamentarii au ascultat mai bine de două ore de discursuri. Şi premierul Viorica Dăncilă a susţinut ideea unei Românii reîntregite. 

Patriarhul Daniel s-a recules minute în şir, în timp ce parlamentarii  au votat cu entuziasm o declaraţie de celebrare a unirii. Au fost doar 11 abţineri.

Pe acelaşi subiect

Din sală a lipsit chiar preşedintele României. Surse de la Cotroceni susţin că Iohannis s-a ferit de asocierea cu mesajele unioniste ale liderilor din Parlament. 

Invitaţii de peste Prut prezenţi în sală au primit oferta de unire a României cu diplomaţie. Au apreciat, însă, sprijinul economic oferit autorităţile române.

O eventuală unire cu Republica Moldova ar necesita investiţii serioase din partea României. Un studiu de impact arată că reducerea decalajului dintre economiile celor două ţări ne-ar costa 90 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani. 

După declaraţiile din Parlament, delegaţia din Republica Moldova a fost primită la Palatul Elisabeta de Majestatea Sa Margareta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » România dorește unirea cu Republica Moldova. Mai mult, statul român le va da bani cetăţenilor săraci de peste Prut