Antena Meniu Search
x

După viscol, se tem de inundaţii

I-au ţinut piept viscolului, apoi gerului, dar acum se tem de inundaţii. Oamenii din satele din judeţul Brăila stau şi acum, la mai bine de o săptămână de la urgie, cu casele îngropate în nămeţi.

Vezi și

N-au unde să ducă zăpada, iar gândul că se încălzeşte vremea, le dă fiori. De altfel, şi autorităţile au vorbit, în ultimele zile, despre risc de inundaţii.

Aşa au găsit-o, în plin viscol, reporterii Observator pe tanti Didina. Prizonieră în casa ei din localitatea Sătuc. Zăpada îi acoperise casa, iar femeia abia îndrăznea să privească pe geam. A trecut de-atunci o săptămână. Urgia s-a potolit, însă nămeţii au rămas.

Tanti Didina se mişcă cu greu prin curtea acoperită de omăt. Vecinii i-au săpat trepte prin zăpadă, ca să ajungă la animale.

Se sprijină în baston şi, mai pe sus, mai pe jos, încearcă să ducă în casă un coş cu ciocănei. Să pună pe foc. Cât a durat urgia, s-a hrănit numai cu coji de pâine.

Tanti Didina aşteaptă să vină primăvara. Să scape de zăpada care a pus stăpânire pe curtea ei. Mai are un singur sprijin. Credinţa.

La câteva străzi mai încolo, Nea Sava şi Tanti Mărioara privesc la nămeţii cât casa şi stau cu inima strânsă. Au supravieţuit viscolului, dar acum se tem de inundaţii. Iar gândul că vremea se încălzeşte le de fiori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După viscol, se tem de inundaţii