Efectele miraculoase ale mămăligii. Ce se întâmplă când o mănânci
Mămăliga este un aliment foarte des întâlnit pe mesele românilor. Totuşi, se spune că ar reprezenta mâncarea săracului. Însă, benefiiciile acestui aliment sunt surprinzătoare.
Mămăliga este un aliment foarte des întâlnit pe mesele românilor. Totuşi, se spune că ar reprezenta mâncarea săracului. Însă, benefiiciile acestui aliment sunt surprinzătoare.
Astfel, chiar nutriţioniştii recomandă consumul de mămăligă. Printre efectele benefice ale acestui aliment se numără protejarea stomacului, detoxifierea ficatului și creșterea duratei de viață.
Porumbul este singura cereală care conține caroten (provitamina A), un puternic antioxidant. De asemenea, cercetatorii au descoperit că porumbul, ca cereală alimentară, rezolvă problemele biliare și este un protector împotriva cancerului.
Mămăliga este o binecuvântare pentru ficat. Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul acestui organ de neutralizare a substanțelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficiențe și ciroze hepatice.
La populațiile care consumă zilnic terci de mălai, incidența bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii se dezvoltă mai bine. Gastrita și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având efect de reducere a acidității și de calmare.
Şi benefiicile nu se opresc aici. Şi în dezvoltarea musculaturii, mămăliga face minuni. Mai exact, un filozof a observat, întâmplător, că cei mai apți copii pentru sporturi de performanță din Ecuador și Columbia au o bogată alimentație în „terciuri de porumb".
Pe baza acestei observații, el a inițiat un amplu program de cercetare în medicina sportivă, descoperind că aceleași substanțe derivate ale acidului palmitic și arahidonic au rol în dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalității de acțiune a hormonilor tiroidieni.
Unde mai pui că mămăliga nici nu îngraşă. Aşa că este aliatul ideal în diete. Acest preparat oferă o senzație de sațietate extrem de rapidă, datorită fibrelor alimentare din compozitia sa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰