Antena Meniu Search
x

"Efectul Colectiv" la Braşov: Arafat și Bănicioiu se duc la locul exploziei

Secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănăţii, Nicolae Bănicioiu, au anunţat că vor pleca spre Braşov, unde joi seară a avut loc o explozie puternică urmată de un incendiu la o fabrică de pâine

Secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănăţii, Nicolae Bănicioiu, au anunţat că vor pleca spre Braşov, unde joi seară a avut loc o explozie puternică urmată de un incendiu la o fabrică de pâine, în urma căreia cinci persoane au fost rănite, fiind posibil să existe şi alte victime printre dărâmături.

Pompierii intervin, la ora transmiterii acestei ştiri, cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea incendiului declanşat în urma exploziei puternice de la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov, iar la faţa locului se află, în total, 12 ambulanţe şi SMURD.

Ciprian Sfreja de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a declarat că unul dintre cei cinci răniţi în explozie, transportaţi la spital, este în stare foarte gravă. Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului pompierii intervin cu nouă autospeciale cu apă şi spumă şi 12 ambulanţe şi echipaje SMURD.

Dintre cei cinci răniţi, unul este în stare foarte gravă. La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că patru dintre răniţi au arsuri pe 10 la sută din suprafaţa corpului, iar unul are arsuri pe 40 la sută.

"Echipele pompierilor lucrează la faţa locului. Există suspiciunea că sunt persoane aflate sub dărâmăturile de la etajul 1, unde a fost explozia. La nivelul Braşovului a fost declanşat planul roşu şi a fost ridicat nivelul de intervenţie la maximum. Au fost alertat forţe din judeţele Covasna, Prahova şi se pregătesc şi din Mureş dacă numărul victimelor va creşte. De asemenea, au fost pregătite trei elicoptere, iar dacă va fi nevoie vor fi trimise pentru a fi transportaţi pacienţi în alte spitale", a declarat Arafat.

Cadrele medicale aflate în liber au venit din proprie iniţiativă la spital pentru a ajuta medicii care au preluat victimele. De asemenea, potrivit presei locali, mai multe persoane s-au oferit ca voluntari în timpul acţiunii de salvare.

Explozia, urmată de incendiu, s-a produs la fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Braşov, cu câteva minute de finalul meciului FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Braşov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » "Efectul Colectiv" la Braşov: Arafat și Bănicioiu se duc la locul exploziei