Antena Meniu Search
x

Ei sunt cei doi extremişti islamişti care ţinteau România!

România e în alertă! Două pachete suspecte au creat panică, astăzi, pe străzile din Capitală, dar şi în Piatra Neamţ

Vezi și

România e în alertă! Două pachete suspecte au creat panică, astăzi, pe străzile din Capitală, dar şi în Piatra Neamţ. Iar la punctele de trecere a frontierei, controalele sunt stricte, după ce patru potenţiali terorişti au încercat să pătrundă ilegal în ţară.

Doi dintre ei sunt cetăţeni moldoveni, convertiţi la islam. Ceilalţi doi au fost condamnaţi pentru acte de terorism şi au fugit din Marea Britanie, cu destinaţia Bucureşti. Au fost opriţi la timp, în tren, chiar la intrarea în România.

Doi britanici condamnaţi pentru terorism, prinşi la graniţa ţării noastre. Înntr-un tren spre Bucureşti, fără acte. Doar cu un Coran. Fără paşaport, Abu Izzadeen a reuşit să străbată toată Europa, până la graniţa Ungariei cu România. A fost prins la intrarea în ţara noastră, la un control prin sondaj. Cu el, era Simon Keeler, numit şi Sulayman. Tatăl a cinci copii, condamnat şi el şi eliberat condiţionat.

Sulayman este un cunoscut adept al lui Omar Bakri, un şeic sunit afiliat Al-Qaeda, care a declarat că România este pământ musulman şi o posibilă ţintă a teroriştilor. România rămâne totuşi la un nivel precaut de alertă. Suntem punct de trecere spre Occident, iar controalele la vamă sunt stricte.

Toţi cei care intră în ţara noastră sunt verificaţi îndeaproape de poliţiştii de frontieră români. Autorităţile vor să se asigure că cetăţenii trec legal frontiera de stat. La graniţa cu Republica Moldova, doi suspecţi au fost prinşi în timp ce încercau să treacă clandestin frontiera. Aveau la ei un itinerariu cu destinaţia finală Franţa. Dar şi cărţi de ideologie islamică.

Cei doi tineri, de 19 şi respectiv 26 de ani, au fost prinşi pe malul râului Prut, poliţiştii de frontieră moldoveni fiind nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă şi asta deoarece unul dintre ei a încercat să fugă. Tinerii au crezut că pot trece neobservaţi. De-a lungul frontierei sunt însă vameşi cu câini antrenaţi, iar o cameră cu termoviziune scanează orice mişcare pe o rază de zece kilometri. Cei doi tineri au fost arestaţi. Unul dintre ei era eliberat condiţionat, după ce a fost condamnat pentru omor. Celălalt, e suspectat şi el de crime grave.

Atentatele teroriste din Paris au creat tensiune şi printre români. Autorităţile au fost chemate să inspecteze două pachete suspecte, unul în centrul capitalei şi unul în Piatra Neamţ. Ambele alarme s-au dovedit a fi false.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ei sunt cei doi extremişti islamişti care ţinteau România!