Antena Meniu Search
x

Elena Ceaușescu, muză pentru artiști. Chipul soţiei de dictator apare la una dintre cele mai mari expozitii din lume

Arta contemporană românească a ajuns şi la Istanbul, la una dintre cele mai mari expoziţii cu vânzare din lume. Obiecte, picturi sau proiecţii ale artiştilor români se vând şi cu zeci de mii de euro.

Vezi și

Arta contemporană românească a ajuns şi la Istanbul, la una dintre cele mai mari expoziţii cu vânzare din lume. Obiecte, picturi sau proiecţii ale artiştilor români se vând şi cu zeci de mii de euro.

Proiecţia care o conturează pe Elena Ceauşescu îi aparţine artistului Răzvan Anton, originar din Cluj.

În Istanbul l-am întâlnit şi pe primul român care a crezut în Adrian Ghenie, acum unul dintre cei mai mari artişti contemporani ai lumii. Mihai Nicodim este stabilit de 12 ani în Los Angeles. A vândut un tablou de-al lui Ghenie cu 5 milioane de dolari.

Mihai Nicodim, proprietarul unei galerii de artă:

Pe acelaşi subiect

Sunt artişti foarte buni în România care sunt foarte talentaţi, dar care nu au posibilitatea să arate ce fac ei.

Affan Yildirim, general manager al Anchor Grup:

Suntem foarte onoraţi să spijinim arta românească. Cred că România are un mare efect asupra artei, iar cultura românească e foarte profundă.

Un artist din Republica Moldova a creat o cutie de cadouri conturată de leduri din neon. Opera costă în jur de 9.000 de euro. Un alt artist i-a provocat pe vizitori să se privească într-o oglindă spartă.

Unele ţări au îndrăznit să ducă arta contemporană şi în zona tehnologiei. Un cal bionic se vinde cu 240.000 de euro şi este modul în care a vrut să se exprime un artist din Turcia.

Expoziţia de artă contemporană cu vânzare din Istanbul a adunat zeci de galerii din mai multe ţări ale lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Elena Ceaușescu, muză pentru artiști. Chipul soţiei de dictator apare la una dintre cele mai mari expozitii din lume