Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, condamnată la șase ani după gratii în dosarul "Gala Bute"

Şase ani de închisoare cu executare, este pedeapsa primită în această după-amiază de Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Judecătorii au găsit-o vinovată şi pentru luare de mită şi pentru abuz în serviciu.

Vezi și

Şase ani de închisoare cu executare, este pedeapsa primită în această după-amiază de Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Judecătorii au găsit-o vinovată şi pentru luare de mită şi pentru abuz în serviciu.

După mai bine de doi ani şi aproape o zi de aşteptare, Elena Udrea a primit sentinţa: 6 ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea mai are de achitat peste 8 milioane de lei către Autoritatea pentru Turism, prejudiciată în acest caz, iar judecătorii au confiscat de la blondă 500 de mii de lei în folosul statului.  Rudel Obreja, prin firma căruia s-ar fi comis ilegalităţile în Gala Bute a primit o pedeapsă doar puţin mai mică. 5 ani de închisoare

Fosta prietenă, Ana Maria Topoliceanu, care a recunoscut tot în faţa procurorilor, a primit o pedeapsă cu suspendare: 3 ani.

Ancheta jurnalistică a gazetei sporturilor privind Gala Bute a fost doar punctul de plecare pentru întocmirea acestui dosar penal. În fapt, cercetările au urmărit activitatea Elenei Udrea ca  ministru al turismului, iar procurorii au constatat că în mandatul blondei comisioanele pentru plata contractelor cu statul era o cutumă. 

De 2 ori a ajuns Elena Udrea în arest dar nici pentru o clipă, fostul ministru nu a recunoscut acuzaţiile.

Decizia nu este una definitvă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Elena Udrea, condamnată la șase ani după gratii în dosarul "Gala Bute"