Antena Meniu Search
x

O elevă din Sibiu a copiat exerciții și teme pentru copiii care nu au acces la școala online

O lecţie de dăruire vine dintr-un sat din judeţul Sibiu. Acolo unde o elevă a copiat de mână caietele cu exerciţii pentru colegii de şcoală fără acces la mediul online. Nu a vrut nimic în schimb, dar s-a bucurat enorm când a vazut că-şi poate ajuta semenii în aceste vremuri dificile.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 23:20

Vezi și
  • Roxana a fost susținută în demersul ei chiar de mama sa.
  • Roxana a umplut zeci de file de caiet cu exerciții și teme.

Roxana Neagu, elevă: Copiez niște exerciții, adunări, scăderi, figuri geometrice pentru copiii care nu au posibilități și acces la tehnologia modernă.

Roxana a completat zeci de file de caiet cu exerciţii pentru colegii ei fără acces la şcoala online. În comuna sibiană Vurpăr, nu toată lumea are internet. Iar elevii din familile sărace nu au practic nicio şansă la educaţie. Aşa că, împreună cu mama ei, învăţătoare la clasa I, eleva a vrut să schimbe ceva.

Anca Monica Neagu, învăţătoare: Am șase copii care nu au posibilitate. Pentru ei am cumpărat caiete. Le-am scris literele care deja le-au învățat la școală. În caietele de matematică le-am scris exercițiile de adunare și scădere pe care le-am parcurs până în momentul în care s-a întrerupt școala. 

Roxana Neagu, elevă: Îmi face foarte mare plăcere să fac acest lucru pentru că mă bucur că îi ajut pe cei care nu au posibilitatea.

Acum, elevii din Vurpăr pot recupera materia pierdută. Prin gestul ei, Roxana vrea să înceapă un fenomen. Şi speră ca şi alţi elevi să-i urmeze modelul. 

Roxana Neagu, elevă: Mi-aș dori să facă și alții acest lucru pentru că contează foarte mult pentru ei. Sunt copii care nu au posibilități, dar își doresc foarte mult să poată să țină pasul cu materia. Și dacă nu se descurcă la ceva, se pot uita și pe carte și mă pot suna. 

Localnicii spun că "e foarte bine să le scrie la copii în caiete, noi nu avem internet".

Gestul Roxanei face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de o fundaţie din Cluj. Zeci de copii din toate colţurile ţării s-au implicat în activităţi caritabile, în timpul izolării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O elevă din Sibiu a copiat exerciții și teme pentru copiii care nu au acces la școala online