Antena Meniu Search
x

Elevele care și-au filmat profesorul de religie în ipostaze compromiţătoare, în clasă, sancţionate cu scăderea notei la purtare!

O lege strâmbă îi protejează pe profesorii condamnaţi pentru abuzuri şi îi pedepseşte pe elevii care vor să-şi dea dascălii în vileag.

Vezi și

O lege strâmbă îi protejează pe profesorii condamnaţi pentru abuzuri şi îi pedepseşte pe elevii care vor să-şi dea dascălii în vileag. Este şi cazul elevelor din Copşa Mică, sancţionate cu scăderea notei la purtare pentru că şi-au filmat profesorul de religie, care este şi preot, în ipostaze compromiţătoare, în clasă.

Imaginile pe care trei eleve le-au înregistrat într-o şcoală din Sibiu, ca să dovedească un comportament indecent al profesorului de religie au făcut înconjurul ţării. Dascălul a scăpat de sancţiuni. În schimb, fetele s-au ales cu nota scăzută  la purtare pentru că au încălcat regulamentul şcolar. Nu aveau voie cu telefoanele în clasă. 

Din nou, elevii plătesc, fiindcă vor să dovedească abuzuri, în timp ce reprezentanţii şcolii recunosc că profesorii sunt uneori protejaţi, chiar şi atunci când părinţii îi reclamă. 

Un "subiectivism" care uneori îi costă copilăria pe elevii din şcolile din România. 

 În anul şcolar 2015-2016, numai în Bucureşti, la inspectoratul şcolar, au fost depuse 156 de plângeri pentru violenţa în şcoala, dintre care 4 fapte sexuale. Anul şcolar următor, din cele 139 de agresiuni, 2 au fost abuzuri sexuale, iar în acest an, au fost depuse deja 2 plângeri pentru fapte sexuale petrecute în şcoală. 

La nivel naţional, peste 100 de cazuri de violenţă se înregistrează în fiecare zi. 

Sunt oameni care ar trebui să le fie modele copiilor şi care, chiar dacă au fost condamnaţi, s-ar putea întoarce la catedră oricând. Pentru că legea educaţiei nu îi lasă pe inspectori  să îi dea afară din sistem. Ei cer acum schimbarea legislaţiei. 

Problema este că pedofilii trec de multe ori neobservaţi printre colegii lor, în condiţiile în care testul psihologic nu este obligatoriu pentru profesori. Aşa s-a întâmplat şi cu Gheorghe Bordeiu , acuzat de pedofilie şi arestat abia după trei decenii la catedră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Elevele care și-au filmat profesorul de religie în ipostaze compromiţătoare, în clasă, sancţionate cu scăderea notei la purtare!