Antena Meniu Search
x

Elevii dau ”Like” la BAC

Like şi smile la Bac! Dacă limbajul virtual ar fi examen naţional, toţi liceenii ar lua note mari. O arată un experiment al echipei Observator.

Vezi și

Like şi smile la Bac! Dacă limbajul virtual ar fi examen naţional, toţi liceenii ar lua note mari. O arată un experiment al echipei Observator. 

Din nefericire pentru elevi, examenul la limba română a fost ca Plumbul lui Bacovia sau Testamentul lui Arghezi. Elevii de clasa a 11-a au trecut prin Moara cu noroc. Şi au noroc încă un an până la bacalaureat. Însă, cei 200 de mii de elevi de clasa a 12-a mai au câteva luni de pregătire până la examenul adevărat.

Cu zâmbetul pe buze, elevii din clasele a 11-a şi a 12-a au simulat bacalaureatul la limba română. Înainte de examen, echipa Observator a făcut câteva antrenamente de. lectură. Primul subiect: romanul "Necazuri cu şcoala".

Între cărţi şi emoticoane, nu e greu de ales. Şi nici de tradus. Limbajul Facebook e mai simplu ca limba română. Cei aproape 400.000 de elevi au avut subiecte diferite în funcţie de profil. Cei de clasa a 11-a, nuvela. Cei de clasa a 12-a, poezia. Arghezi, Eminescu sau Bacovia.

Nuvela "Moara cu noroc" n-a fost cu noroc pentru unii elevi. Şi au ales o altă nuvelă. Alexandru Lăpuşneanu, cu vorbele lui de duh. Dacă Bac-ul nu îi vrea, ei tot îl vor.

Simulările continuă, miercuri, cu proba obligatorie a profilului. Dar începând cu 8 iunie, elevii de clasa a 12-a vor intra în Bacalaureatul adevărat, pe care cât mai mulţi speră să îl promoveze. Cel puţin jumătate dintre elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Elevii dau ”Like” la BAC