Antena Meniu Search
x

Elevii de clasa a VIII-a au început simularea naţională a examenelor: Cine e Anatol Baconsky?

Au dat primul examen din viaţa lor! Elevii de clasa a opta au început marea simulare naţională a examenelor. În premieră, şefii din Educaţie vor să-i introducă de pe acum pe elevi în febra evaluărilor.

Vezi și

Însă, aceştia le transmit că s-au agitat degeaba. Simularea tot o simulare rămâne. Iar Anatol sau Teodor Baconschi sunt tot una. Pardon, tot unul.

Baconsky. Anatol Baconsky şi poezia "Zăpada sărută întinderile". Acesta a fost primul subiect de la simularea examenului naţional de la clasa a VIIII-a. Elevii n-au fost în pericol să-l confunde pe poet cu fostul ministru de Externe. Până azi, nu prea au auzit de niciunul dintre ei.

Partea bună e că elevii au fost nevoiţi să comenteze doar titlul poeziei lui Baconsky la proba de la limba română.

Pentru prima dată, Ministerul Educaţiei organizează simulări naţionale la examene. Prioritate au cei mici, de clasa a VIII-a. Astăzi au dat proba la limba română, mâine, dau la matematică.

Urmează la începutul lunii martie şi elevii de clasa a 11-a şi a 12-a. Scopul este să-i obişnuiască pe elevi cu rigoarea unei examinări. Mai ales că sunt şi primele teste naţionale din viaţa lor.

Elevii n-au aflat încă ce-i mai aşteaptă. După examene, profesorii sunt obligaţi să facă şedinţe şi să lucreze cu elevii în programe intensive de recuperare. Asta după 7 martie, zi în care vor fi afişate rezultatele

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Elevii de clasa a VIII-a au început simularea naţională a examenelor: Cine e Anatol Baconsky?