Antena Meniu Search
x

S-au prăbușit misterios în timp ce se plimbau cu elicopterul de stropit câmpul (Video)

Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în judeţul Cluj. Pasagerul şi pilotul au reuşit să se salveze, iar unul dintre ei a ajuns la spital.

Vezi și

Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în judeţul Cluj. Pasagerul şi pilotul au reuşit să se salveze, iar unul dintre ei a ajuns la spital. Primul martor care a ajuns la locul accidentului aviatic este un bărbat care a mai intervenit în astfel de cazuri.

Aparatul de mici dimensiuni zbura la o înălţime de trei metri. Era folosit pentru a stropi terenul agricol cu erbicid. 

Mircea Moldovan, martor: "Odată ce am văzut că s-a înclinat şi s-a prăbuşit. În momentul ăla am sunat la 112."

La bord se aflau un inginer agricol şi pilotul, un cetăţean din Republica Moldova. Avionul a trecut razant pe lângă un deal şi a căzut când pilotul a încercat manevra de întoarcere.

Din primele informaţii, elicopterul s-a prăbuşit din cauza estimării greşite a distanţei faţă de sol.

Cele două persoane care se aflau în aparatul de zbor sunt în afara oricărui pericol, dar o anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut incidentul.

Mircea Moldovan a văzut pasagerii ieşind din elicopter şi a chemat ajutor. Făcea acelaşi lucru şi în 1994, când lângă comuna Bogata a avut loc alt incident aviatic.

Atunci, pilotul s-a catapultat şi a scăpat astfel cu viaţă. În cazul accidentului de azi, un singur pasager a avut nevoie de ajutor medical.

Andrei Biriş, purtător de cuvânt ISU Cluj: "Unul dintre piloţi a fost transformat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Turda, el este conştient şi nu a suferit leziuni care să-i pună în pericol viaţa."

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile face acum anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » S-au prăbușit misterios în timp ce se plimbau cu elicopterul de stropit câmpul (Video)