Antena Meniu Search
x

Elvis Romeo, tânărul căruia medicii i-au reconstruit jumătate de cap

Elvis Romeo, tânărul care a trăit aproape un an cu o jumătate de craniu se întoarce la o viaţă normală. Medicii din Cluj i-au reconstruit partea de cap zdrobită.

Vezi și

 V-am prezentat povestea lui Elvis Romeo la Observator, iar ea a fost preluată de presa din Marea Britanie şi Franţa. Aşa a fost posibil ca tânărul să primească, din donaţii, banii pentru operaţie. O sumă infimă pentru mulţi, imposibil de strâns pentru el. 2.800 de lei.

Unsprezece luni, Romeo nu s-a putut privi în oglindă fără să retrăiască momentul accidentului care i-a schimbat înfăţişarea. De atunci a trăit cu jumătate de craniu.

În sfârşit, a fost operat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj. Medicii i-au reconstruit partea de craniu care i-a fost zdrobită în urma unui accident cu ajutorul unei proteze metalice. Operaţia a durat trei ore şi a reuşit.

Romeo, un tânăr dintr-o familie nevoiaşă cu opt copii, a amânat aproape un an operaţia pentru că nu-şi putea plăti proteza de care avea nevoie. Au făcut-o alţii în locul lui. La numai o lună după ce povestea lui a fost prezentată la Observator, a făcut înconjurul lumii.

A îndoioşat cititorii după ce a apărut în paginile câtorva publicaţii din Franţa şi Marea Britanie. Iar oameni cu suflet au adunat din donaţii 2800 de lei, preţul întoarcerii lui la o viaţă normală.

Viaţa lui Romeo s-a schimbat pe un şantier din Cluj. A căzut de pe acoperişul unei clădiri de la cinci metri înalţime. A rămas acolo nemişcat mai bine de un sfert de oră. Până când cineva l-a văzut şi a chemat ambulanţa.

Când s-a trezit era alt bărbat. Un bărbat căruia îi lipsea jumătate de craniu, exact partea care a fost zdrobită în accident. I-a fost scoasă de medici, în timpul unei operaţii dificile, pentru ca tânărul să poată trăi.

Romeo şi-a pierdut atunci şi slujba, singura sursă de venit pentru familia lui. Din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut după accident, nu şi-a mai găsit de lucru. Operaţia de reconstrucţie a craniului era singura soluţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Elvis Romeo, tânărul căruia medicii i-au reconstruit jumătate de cap