Antena Meniu Search
x

Emoția Învierii, resimțită de credincioșii din întreaga țară. Lumina de la candele a aprins în suflet speranţa revenirii la normalitate

Bisericile din toată ţara s-au scăldat, noaptea trecută, în lumină. Bucuria Învierii a fost, poate, mai mare ca oricând pentru credincioşii care, după o îndelungată aşteptare, au putut să fie din nou împreună într-o zi de mare sărbătoare. Pe vreme frumoasă sau prin ploaie, oamenii s-au întors acasă cu lumânări aprinse şi cu speranţa că pot reveni la o viaţă normală.

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 10:25

Vezi și
  • Credincioșii din întreaga țară au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Slujba de Înviere

Lumina care a învins întunericul este împărţită celor peste o mie de pelerini care s-au adunat la mănăstirea Sihăstria Putnei. Din mulţime, o voce de copil povesteşte patimile prin care a trecut Iisus pentru a ne mântui. 

Fetiță: Hristos a inviat! Hristos a fost rănit de oamenii răi și pus pe o cruce. În aceasta seara, Iisus a inviat. 

Hrisostom Rădășanu: De fapt, în jurul acestui eveniment s-a construit întreg creștinismul. Sfântul Pavel a zis că fără Înviere, creștinătatea este o simplă poveste frumoasă și atât.

Credincioși: Este plin de bucurie, ne bucurăm foarte mult că ne întâlnim aici, vedem și lume, este altfel. 

Pe acelaşi subiect

Ploaia nu a stat în calea credincioşilor veniţi să asculte slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Lumina de la candele a aprins în suflet speranţa unei reveniri la normalitate. 

Enoriașă: Nu știu exact să exprim în cuvinte, nu este la fel, dar este mai bine. Se simte, din nou, un pic de normalitate și se duce pe un făgaș normal. 

A existat, însă, şi un incident. Spre sfârşitul slujbei, o persoană a leşinat şi a fost dusă la spital cu ambulanţa. 

După un an de restricţii, şi timişorenii s-au bucurat că bisericile nu mai sunt goale în noaptea de Înviere şi s-au rugat pentru vremuri mai bune. 

Enoriașă: Nu se poate explica, nu pot să mă exprima în cuvinte.

Reporter: Sunteți fericită?

Enoriașă: Da, foarte fericită.  Am suferit pentru că anul trecut nu am participat. 

Slujbele de Înviere nu au fost lipsite de avertismentele cu care ne-am obişnuit în pandemie. Preoţii i-au sfătuit pe oameni să evite înghesuiala. La Târgu Mureş, lumina sfântă a fost împărţită mai devreme, de la ora 23, tocmai pentru a se evita aglomeraţia. Printre cei mai disciplinaţi au fost copiii. Anul acesta, s-au rugat să revină la şcoală. 

Fetiță: Să mă joc cu colegii și să fim toți bine.

Reporter: Să fie ca înainte?

Fetiță: Da

Sute de credincioşi s-au rugat şi la Mănăstirea Sfânta Ana-Rohia din Maramureş. Cu toţi au venit să ia Lumina Sfântă care să le călăuzească paşii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Emoția Învierii, resimțită de credincioșii din întreaga țară. Lumina de la candele a aprins în suflet speranţa revenirii la normalitate