Aeroportul Otopeni nu mai are contract de curăţenie. Angajaţii, chemați de acasă, la curăţat toaletele
Cel mai mare aeroport din România, cu profit de zeci de milioane de euro în 2017, a ajuns să cheme angajaţi de acasă pentru a asigura curăţenia.
Cel mai mare aeroport din România, cu profit de zeci de milioane de euro în 2017, a ajuns să cheme angajaţi de acasă pentru a asigura curăţenia. Vor primi câte 1.000 de lei pe săptămână, dacă vor lustrui toalete, podele şi vor întreţine spaţiile verzi. Aeroportul Henri Coandă a ajuns într-o situaţie fără precedent. După aproape două decenii în care aceeaşi firmă a asigurat serviciile, contractul a expirat. Societatea comericală este într-un scandal penal mai vechi şi a început să piardă contracte de milioane de euro.
Sunt gunoie peste tot în parcare, dar şi multe gropi. Iar aici avem un morman de zăpadă murdar ce nu a fost ridicat cu singuraţă de câteva săptămâni.E prima zi din ultimii 17 ani în care aeroportul Otopeni nu mai are un contract pentru curăţenie.
Dacă vrei să arunci ceva în coşurile de gunoi aproape că nu mai e loc. Aşa arată acum aeroportul Otopeni: cartea de vizită a României pentru cei care ne vizitează. Multă mizerie şi dezinteres.
Angajaţii aeroportului au fost chemaţi de acasă. Cei care nu se simt jenaţi şi admit că banii nu au miros acceptă oferta propusă. Curăţă toaletele şi primesc o mie de lei pe săptămână, bonus la salariu.
- Managerul Spitalului Judeţean Ilfov a demisionat, după moartea unei infirmiere
- Taximetristul pistolar de la Otopeni susţine că el e victimă şi de aceea a scos arma
- Profesorul pedofil din București ar putea să fi făcut sute de victime printre elevi
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
- 3 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Aşa se întâmplă că angajaţii care au cu totul altă meserie în aeroport vor asigura, pe rând, paza. Şi chiar mai mult de atât. Împing cărucioare, ajută la întreţinerea drumurilor sau la spaţii verzi.
S-a ajuns aici după ce conducerea Aeroportului Otopeni nu a fost în stare să încheie un contract în timp util.
Ultimul contract a fost unul profitabil. Pentru fiecare metru pătrat de curăţenie aeroportul a plătit 3 dolari/lună. În total, în jur de un milion de euro a încasat firma în fiecare lună, timp de aproape două decenii.
Noul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, a trimis Corpul de Control la aeroport, pentru verificări. Sunt surse care spun că directorul aeroportului Otopeni va fi primul demis de Lucian Şova.
Aeroportul Otopeni a avut anul trecut 13 milioane de pasageri şi un profit de 84 de milioane euro, cu 45% mai mult ca în 2016.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰