Antena Meniu Search
x

Ospăţ mare pentru turişti la palatul Brukenthal din Avrig

Fosta reşedinţă de vară a baronului şi-a deschis porţile pentru un festival al toamnei, inspirat din marile petreceri de odinioară.

de Redactia Observator

la 03.10.2020 , 10:39

  • Sărbatoarea toamnei este aflată la prima ediţie.
  • Va continua la Avrig încă două săptămâni.

Oaspeţii sunt aşteptaţi cu fel de fel de bunătăţi, într-un decor special, timp de încă două săptămâni. Este, aşadar, o ocazie numai bună să vă întoarceţi în timp şi să vedeţi cum se distrau transilvănenii pe vremea baronului.

Este imposibil să treci prin Avrig şi să nu te opreşti la palatul Brukenthal. Mai ales în această perioadă, când s-a pus de un festival ca odinioară. Oaspeţii sunt invitaţi la petrecere, într-un decor de toamnă, cu dovleci, castane, baloţi de paie, covor de frunze uscate şi... miros de mâncare.

În faţa unor asemenea bunătăţi, nu ai cum să te abţii. Turiştii au gustat din toate. Iar cuvintele de laudă au curs... la fel ca berea şi mustul în pahare.

Vezi și

Vreme frumoasă, aer curat, multă verdeaţă...  şi o plimbare pe îndelete prin grădinile amenajate în stil baroc.

Cristian Troncota, istoric: Sunt locuri de basm, locuri de aducere aminte, locuri cu încărcătură istorică deosebită și nu poate decât să ne situeze acolo unde am fost și cred că am revenit, în lumea civilizată.​

Daniel Ticu, reprezentant Palatul Brukenthal Avrig: Încă de pe timpuri, baronul oferea oaspeților o petrecere, un festival care dura trei săptămâni și care sărbătoarea anul și recolta bună

Sărbatoarea toamnei, aflată la prima ediţie, va continua la  Avrig încă două săptămâni. În acest weekend, atmosfera va fi întreţinută şi cu muzică live.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri sociale » Ospăţ mare pentru turişti la palatul Brukenthal din Avrig