Antena Meniu Search
x

O asistentă din București, vindecată de COVID-19, a donat plasmă hiperimună: „Dacă poți face un bine, fă-l cu drag”

O asistentă de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală se numără printre primii donatori de plasmă, după ce s-a vindecat de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.04.2020, 09:02

Eufrosina Șerban, o asistentă vindecată de COVID-19, a donat plasmă
Eufrosina Șerban, o asistentă vindecată de COVID-19, a donat plasmă - Facebook
  • Eufrosina Șerban este asistentă medicală la Spitalul Victor Babeș din Capitală.
  • Femeia de 47 de ani s-a vindecat de coronavirus și a donat plasmă hiperimună COVID-19.

Eufrosina Șerban, în vârstă de 47 de ani, s-a infectat cu coronavirus după ce a avut grijă de zeci de pacienți bolnavi de COVID-19.

"A fost o perioadă destul de grea. A fost foarte multă muncă, alături de colegii mei din spital, și mult stres, pentru că era ceva necunoscut. Apoi m-am îmbolnăvit. Nu mi-a fost frică deloc. Știam că se poate întâmpla așa ceva, având în vedere că aveam grijă de bolnavi cu COVID-19. Eu am făcut o formă medie de boală”, povestește asistenta, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Acum, la două săptămâni după ce a scăpat de COVID-19, Eufrosina a donat plasmă hiperimună COVID-19, pentru că, învingând boala, a dezvoltat anticorpi specifici.

”Am donat. M-am oferit să donez pentru că eu cred așa: dacă poți să faci un bine, fă-l cu drag. Nu se știe niciodată la cine ajunge și poate o anumită persoană chiar are nevoie și poate fi salvată", spune Eufrosina Șerban.

Deși a fost declarată vindecată, Eufrosina Șerban stă departe de cei trei copii ai ei, pe care nu i-a mai văzut de mai bine de o lună de zile.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O asistentă din București, vindecată de COVID-19, a donat plasmă hiperimună: „Dacă poți face un bine, fă-l cu drag”