Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Eva, fetița de cinci ani cu o viață de la mami și una de la tati

Pe Eva am salvat-o acum 4 ani cu ajutorul dumneavoastra. Atunci aţi donat, aţi salvat un copil, iar Eva a trecut cu brio de o operaţie grea, în Austria. A crescut frumos. E o fetiţă veselă şi foarte inteligentă. Însă acum are nevoie din nou de ajutorul nostru. Boala i s-a agravat şi trebuie să fie programată urgent pentru un transplant de ficat. Tatăl speră că va fi compatibil şi donatorul propiului său copil. Iar noi toți putem face un lucru minunat, donând 2 euro la 8848.

de Redactia Observator

la 09.02.2021 , 20:30

Pisoiul Tomas e cel mai bun prieten al Evei. Pentru că Eva nu prea are prieteni copii. Nu merge la gradiniţă, nu merge în locurile de joacă.

Andrei Sfatcău, tatăl Evei: ”Orice virus, orice microb, bacterie, o dereglează”.

Universul ei e acasă, cu familia, motanul şi multe jucării.

Vezi și

Eva a fost dinainte să se nască soarele părinţilor ei. Un copil dorit, un copil visat.

Cristina Sfatcău, mama Evei: ”De abia asteptam să mi-o aduca. Normal. Ca deja o iubeam din burtă”

La 5 ani, Eva se pregătește de a doua mare operație

Acum are 5 ani şi se pregăteşte de a doua mare operaţie. Despre prima, părinţii au aflat când fetiţa avea doar două luni că e singura cale prin care-i pot salva viaţa.

Cristina Sfatcău, mama Evei: ”Ea are atrezie de căi biliare extra hepatice. Nici nu auzisem. Era prima oara. Nu stiam ce înseamnă măcar. Noi ne-am blocat și prima oara negam. Nu voiam să credem”.

În 2016, Eva a plecat în Austria cu ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape pentru o operaţie lungă şi dureroasă, care însă a readus-o la viaţă.

În următorii ani, Eva a crescut frumos, uimindu-i pe părinţii ei cu toate lucrurile pe care le ştia şi le descoperea. Cu fiecare zi de naştere a ei, prindeau încredere că miracolele există.

Cristina Sfatcău, mama Evei: ”Știe tot. Ea merge la doctor si stă singură să îi ia sânge. Nu plange, e foarte conștientă”.

Eva are nevoie de 25.000 de euro pentru noua operație

Acum 3 luni însă, Eva a început să se simtă rău. Iar medicii le-au transmis părinţilor o veste care i-au pus în genunchi: are nevoie urgent de un transplant de ficat.

Cristina Sfatcău, mama Evei: ”Știam că o să vină, dar nu atât de repede. Mai sperăm să tragem pe la 6-7 ani”.

Tatăl a hotărât pe loc că dacă mama i-a dat viaţă prima oară, el îi va da de data aceasta.

Andrei Sfatcău, tatăl Evei: ”În principiu, eu voi fi donatorul. Aşa am vorbit cu medicii”.

Sâmbătă, Eva pleacă împreună cu părinţii la Palermo. Suferă că pe Tomas îl va lăsa singur, dar a înţeles cât de importantă e călătoria aceasta pentru ea.

Vor sta acolo cel puţin 6 luni, vor fi supuşi mai multor teste, iar la întoarcerea acasă, tatăl speră că în corpul salvat al micuţei va fi şi o parte din el. 

Le mai trebuie 25.000 de euro pentru intervenţie şi un nou început. Îi puteţi ajuta donând prin SMS la numarul 8848 al Fundaţiei Mereu Aproape.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Eva, fetița de cinci ani cu o viață de la mami și una de la tati