Antena Meniu Search
x

Video Vreau să ajut! Ivona se luptă cu o boală incurabilă și are nevoie de noi

Ivona are un an şi șase luni. Jumătate din viaţă şi-a petrecut-o la spital pentru că suferă de o boală incurabilă. Luni pleacă în Italia pentru un transplant hepatic, iar donatorul va fi chiar tatăl ei. Dar are nevoie de ajutorul nostru. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de SMS 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinită şi Ivona, ca să plece la operaţia care îi va salva viaţa.

de Denisa Morariu-Tamaş

la 07.01.2021, 21:07

Vezi și
  • Fiecare mic ajutor pentru Ivona, o rază de speranță

Ivona întelege tot, vede tot, simte tot. Ivona zâmbeşte şi râde, dansează şi iubeşte. Ivona e un copil special. Pentru că ei i-au dat viaţă separat şi mama şi tata. Mama la naştere, tata acum, când îi va da o bucată din corpul lui, cu speranţa să-i salveze viaţa.

Adriana Micheten, mama Ivonei: Ea e parte din mine și așa va fi mereu și tot ce-mi doresc e să o facem bine.

Povestea celor trei a început cu o minune. Cezar şi Adriana nu puteau avea copii sau cel puţin aşa le spuseseră medicii.

Cezar Micheten, tatăl Ivonei: Ne doream un copil foarte mult. Cred că așa cum își dorește orice părinte, un copil.

Un accident al lui Cezar a complicat şi mai tare lucrurile. Era în drum spre spital să se opereze de o gravă problemă medicală, când un șofer beat și fără permis a intrat în plin, în mașina lui. 

Cezar Micheten, tatăl Ivonei: Am 14 șuruburi pe viață două plăgi, am pareză totală la degetele de la piciorul stâng, nu merg ok.

Curând însă, ca printr-un miracol, au aflat că aşteaptă în sfârşit un copil. Iar asta le-a alinat durerea şi aproape i-a convins că totul va fi în regulă.

Cezar Micheten, tatăl Ivonei: Nu am cuvinte să explic ce am simțit. Cea mai frumosă perioadă. 

Însă lacrimile de bucurie s-au transformat curand in lacrimi de disperare. Deși părea o fetiță perfect sănătoasă, Ivona ascundea o boală incurabilă.

Cezar Micheten, tatăl Ivonei: La o lună și trei săptămâni ne-au luat deoparte și ne-au spus foarte simplu, există o simplă variantă: operație sau copilul nu va mai fi.

La șapte săptămâni, Ivona a supravieţuit unei operaţii de aproape 10 ore

Săptămâni la rând, părintii au avut voie să petreacă doar 10 minute pe zi în preajma ei. În rest, o priveau plângând după ei, din spatele unui geam.

Cezar Micheten, tatăl Ivonei: Ea la un an jumătate are ciroză hepatică, atrezie de căi biliare, are burtică umflată.. aproape jumătate din viață ei a stat în spital.

În iarna anului trecut, părinţii au observat că Ivona nu se simte bine. Starea i se agravase, iar medicii le-au confirmat că singura ei salvare rămâne transplantul hepatic. Atunci tata a decis că el va fi donatorul.

Cezar Micheten, tatăl Ivonei: Sper și mă rog la Dumnezeu să reușească operația, să pot da ficat, o parte din mine copilului meu.

În România, medicii însă nu fac transplat hepatic copiilor sub 10 kilograme. Aşadar, au făcut demersuri sa plece la cea mai bună clinică din Europa, aflată în Italia. Cu testele COVID negative, luni vor intra pe uşa spitalului.

Adriana Micheten, mama Ivonei: Plâng și rad în același timp pentru că sper că totul va fi bine.

Intervenția la clinica din Italia presupune o cheltuială cu mult peste posibilitatea celor doi tineri. Pe langa operaţia propusă, vor fi zeci de analize şi sute de ore de spitalizare. Cezar şi Adriana mai au nevoie de 25.000 de euro ca să poată pleca liniştiţi.

Adriana Micheten, mama Ivonei: Undeva la cel puțin șase luni trebuie să stăm cazați in Italia și pot să apară multe complicații.

Cezar Micheten, tatăl Ivonei: Noi mai departe rugăm pe toată lumea prin intermediul dumneavoastră să ne ajute că să o putem salva pe Ivona.

Puteţi contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape, ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin Paypal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Vreau să ajut! Ivona se luptă cu o boală incurabilă și are nevoie de noi