Antena Meniu Search
x

Video Evacuarea magazinelor de la metrou, etapa a doua

În ceea ce trebuia să fie marea zi a evacuării chioşcurilor de la metrou, în subteran a fost linişte şi pace. Deşi ministrul Transporturilor bătuse cu pumnul în masă, sindicatul de la metrou i-a asigurat pe comercianţi că nu se schimbă nimic. Aşa că cele mai multe dintre magazinele din subteran au rămas deschise. Metrorex ameninţă că vor fi evacuate forţat începând de săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 03.04.2021, 20:45

Vezi și

La exact o săptămână după ce angajaţii de la metrou au blocat întregul oraş, vânzătorii din spaţiile comerciale din subteran ar fi trebuit să-şi facă bagajele. Metrorex anunţase că spaţiile trebuie evacuate până la sfârşitul zilei de vineri. Doar că oamenii ridică din umeri. Spun că n-au nicio veste de la companie, ci doar un document de la firma sindicatului în care li se spune că rămân pe loc. 

"Noi nu ştim chiar nimic. Noi de pe 2 aprilie am auzit că trebuie evacuate magazinele". 

"Dacă nu vă zice nimeni nimic, nu vă dă nicio hârtie? Funcţionăm în continuare".

Începe marea evacuare

Pe acelaşi subiect

Metrorex ameninţă că cei care nu pleacă de bunăvoie vor fi evacuaţi începând de luni. 

Victor Guşatu, asociaţia comercianţilor de la metrou: "Până nu se pronunţă instanţa ar fi ilegal să intre în spaţii şi să ne dea afară. Ar însemna că 1600 de oameni ar rămâne fără loc de muncă".

Deşi sindicatul de la metrou spunea că protestul nu are legătură cu desfiinţarea chioşcurilor, blocarea şinelor a venit imediat după anunţul că nu va fi prelungit contractul dintre Metrorex şi firma care administrează spaţiile comerciale. 

Catalin Drulă, ministrul Transporturilor: "Nu vom negocia legea niciodată. Acele spaţii sunt pe domeniu public şi trebuie să fie tratate ca atare. Sunt nenumărate raporturi ale corpului de control". 

Întreg scandalul dintre ministrul Transporturilor şi sindicatul de la metrou a pornit după ce Metrorex a cerut la începutul anului o subvenţie de puţin peste 1 miliard de lei. În replică, ministrul a trimis corpul de control în subteran. Aşa s-a aflat cât de păguboase sunt contractele: firma sindicatului încasează 75% din chiriile magazinelor de la metrou, în timp ce Metrorex ia doar un sfert. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Evacuarea magazinelor de la metrou, etapa a doua