Antena Meniu Search
x

Examene naţionale la matematică cu sudoku şi şah!

Examene naţionale cu sudoku şi şah! Este o probă nou-nouţă pe care au dat-o astăzi elevii de clasa a 4-a.

Vezi și

Examene naţionale cu sudoku şi şah! Este o probă nou-nouţă pe care au dat-o astăzi elevii de clasa a 4-a. O matematică modernă, după modelul testelor internaţionale.

Reporterii Observator i-au testat şi pe părinţi. Grea misiune. Unii dintre ei recunosc că ar trebui să meargă la cursuri pentru a fi în pas cu noile calcule matematice.

Părinţii nu ar face faţă unui astfel de examen. O recunosc deschis, puţin încurcaţi că prichindeii lor învaţă de acum la nivel European. La alt subiect, noroc că a apărut copilul să-l ajute pe tată. La matematică se dau şi probleme de şah.

La şcoală nu s-a predat la fel de modern cum sunt problemele primite la examenul naţional. Inclusiv jocul sudoku. Însă elevii n-au nevoie de părinţi. Se descurcă indiferent de ce problemă ar primi.

Numai că examenele naţionale nu au o ţintă clară. Elevii nu vor primi note, ci coduri care vor fi puse într-un portofoliu. Următorii elevii care vor da examenul naţional sunt cei de clasa a 2-a şi a 6-a. Vor fi la fel: cu subiecte moderne şi fără note.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Examene naţionale la matematică cu sudoku şi şah!