Antena Meniu Search
x

Video Experiment Observator: Cât durează şi cât costă să deschizi orice maşină din parcare. Anunţurile meseriaşilor de ocazie au umplut internetul

Deschidem rapid portiera oricărei maşini! Sunt anunţurile de care s-a umplut internetul. Teoretic, meseriaşii care oferă astfel de servicii ar trebui să verifice, mai întâi, că maşina pe care se pregătesc să o deschidă aparţine chiar persoanei care a apelat la serviciile lor. Un experiment Observator arată, însă, că oamenii pricepuţi de pe internet nu cer niciun document. Doar bani.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.06.2021, 10:00

Vezi și

Bani să ai, că portierele se deschid uşor. Şi fără prea multe întrebări. Am făcut un experiment să vedem cât durează şi cât ne costă să deschidem orice maşină dintr-o parcare. Pentru asta o să apelăm la servicii de deblocare a portierelor. E plin internetul de meseriaşi de ocazie, aşa că n-a fost greu să găsim şi noi unul. 

''Cheia e în contact sau unde este?

Nu, e pe banchetă şi e uşa blocată.

Ok, nu se strică nimic, costă 250 de lei deschiderea.

Pe acelaşi subiect

250 de lei?

Da. O să ajungă în 20 de minute lăcătuşul.'' 

Se merge pe încredere, fără prea multe detalii

N-a fost nevoie să dăm prea multe detalii. În ajutorul nostru a sosit meseriaşul, cu un portbagaj plin de scule, numa bune pentru orice maşină. Prea mult nu şi-a bătut nici el capul. Nu ne-a întrebat dacă suntem proprietarii maşinii sau dacă avem vreun act pentru ea. Se merge pe încredere. Omul e priceput, aşa că nu-i ia mult să rezolve problema. Poliţiştii recomandă însă mai multă grijă atunci când avem astfel de probleme de rezolvat.

Ramona Dabija, poliţie: Fie că vorbim de locuinţă sau de mijlocul de transport, să apeleze doar la societăţi comerciale acreditate. Niciodată să nu apelze la persoane necunoscute, întâlnite pe diferite site-uri sau reţele de socializare. 

Pe de altă parte, internetul e plin de tutoriale despre să deschizi uşa unei maşini încuiate. Practic, orice maşină poate fi deschisă fără cheie, indiferent de cât de sofisticată e. Trebuie doar să găseşti meseriaşul potrivit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator: Cât durează şi cât costă să deschizi orice maşină din parcare. Anunţurile meseriaşilor de ocazie au umplut internetul