Antena Meniu Search
x

Explicație surprinzătoare pentru bubuitura puternică din Iași

Bubuitura puternică din Iași, care a zguduit orașul Iași, marți în jurul orei 14:00, rămâne în continuare fără o explicație din partea autorităților.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 15:09

Explicație pentru bubuitura din Iași
Bubuitura din Iași a rămas fără o explicație din partea autorităților - Google Earth

Bubuitura puternică din Iași, care a zguduit orașul marți în jurul orei 14:00, rămâne în continuare fără o explicație din partea autorităților. O ipoteză interesantă vine de la seismologii amatori ce administrează pagina de Facebook Seismic Center.

Varianta unui cutremur este exclusă, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național pentru Fizica Pămânului, iar autoritățile au precizat că nu s-au lansat rachete anti-grindină. 

Seismologii amatori consideră probabilă ipoteza unui exercițiu militar cu "echipament hipersonic", de unde și lipsa informațiilor pe acest subiect.

"Seismic Center nu a înregistrat nici o activitate seismică subterană astăzi 09.07.2019 în jurul orei 14:05 în jud.Iași, nu s-a înregistrat nici o variație a ionosferei pe zona respectivă și nici o perturbare în câmpul geo-magnetic, exclus cutremur, exclus explozie meteorit în paturile superioare ale atmosferei, exclus tunete. Probabil a fost vorba de echipament militar hipersonic. Totuși astăzi un asteroid de mici dimensiuni a trecut la o distanță mică între Pământ și Luna iar mâine va fi urmat de alt corp ceresc tot la aceeași distanță", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook Seismic Center.

Asociația Seismic Center nu este afiliată la nici o instituție sau organizație guvernamentală sau politică. În echipă își desfășoară lucrul seismologi amatori, pasionați de seismologie, informează administratorii paginii de Facebook.

Bubuitură misterioasă în Iași

O bubuitură puternică, urmată de o undă de șoc ce a cutremurat ferestrele, s-a auzit marți după-amiază în Iași și în localitățile limitrofe. Sursa nu a fost identificată.

Reprezentanții Centrului anti-grindină susțin că nu a fost lansată nicio rachetă, iar prefectul judeţului, Marian Şerbescu, deși a contactat instituțiile din subordine, nu a reușit să afle ce s-a întâmplat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Explicație surprinzătoare pentru bubuitura puternică din Iași