Meniu
Search
x

Video Explozie de infectări cu SARS-CoV-2 după primele trei zile de școală. Sute de elevi și profesori s-au îmbolnăvit

Mii de elevi şi profesori s-au întors la şcoala online la doar patru zile de la revenirea în bănci. 244 de elevi din toată ţara au coronavirus. La fel şi 329 de angajaţi din şcoli, mulţi dintre ei profesori şi învăţători. Explozia de cazuri a dus la suspendarea cursurilor în bănci în 171 de clase.

De Mădălina Iacob la 11.02.2021, 20:33
Vezi și
  • În faţa acestor cifre, preşedintele Iohannis, după o întâlnire de urgenţă cu ministrul Educaţiei, ne-a asigurat că totul este bine

Situația este bună!

Asta a spus preşedintele României, la capătul unei zile în care s-au raportat sute de infectări cu coronavirus printre elevi şi profesori. 

Alarma s-a dat la şcoala Sfântul Andrei din Capitală în a patra zi de şcoală. 

Smaranda Partenie, director Școala Sf. Andrei: La o clasă de a două cu un efectiv de 28 elevi dintre care prezenți fizic 26 în cursul zilei de luni, mai precis luni seară, doamna învățătoare a fost anunțată de părinții copilului că marți nu va mai fi prezent la școală pentru că bunica a fost confirmată pozitiv, iar copilul și-a petrecut weekendul cu bunicii. 

Abia miercuri au fost suspendate cursurile în clasa respectivă. Tot miercuri a început si ancheta epidemiologica. Vestea i-a dat peste cap pe toti angajații școlii. 

Și e și doctor! Toată clasa e acum în izolare! 

Copiii şi învăţătoarea lor sunt în izolare timp de 14 zile. Cu toţii se simt bine, deocamdată.

Mama elevei infectate: A stat cu bunicii la Domnești, duminică a venit la școală și luni am dus-o la școală. Nu am știut nimic, bunica nu avea nimic. La 10 jumate o luasem de la școală, am aflat târziu că este pozitivă. 

Cazuri de infectări cu coronavirus la școlile din București

În Sectorul 4 al Capitalei au mai fost confirmaţi alți trei elevi si un profesor. Și nu sunt singurii. 

La Școala 56 din Capitală cursurile au fost deja suspendate la două clase. Primul caz a fost depistat la o clasa pregătitoare, iar cel de-al doilea - la o clasa a treia. Dacă numărul cazurilor va crește, școală se va închide în întregime. 

Culmea, ieri dimineaţă, ministrul Educaţiei nu avea raportată nicio suspiciune de îmbolnavire în școlile din România. 

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației: Suntem în cea de-a treia zi a semestrului doi, până acum nu au apărut cazuri, nici măcar care să fi prezentat simptome.  

Sute de elevi și profesori au COVID-19

Azi, raportările au venit din toată ţara. Sute de elevi şi profesori au fost confirmaţi cu Covid-19: 

20 de copii şi 30 de angajaţi din şcoli în Cluj, cinci elevi şi 17 angajaţi în Gorj.

Dana Constantinescu, purtător de cuvânt IȘJ Gorj: Astăzi ni s-au semnalat niște date. Am început să le centralizăm. 

La Constanţa, alţi opt elevi și șase angajați bolnavi. Timiş, 19 elevi si 16 cadre didactice. Cinci cazuri de Covid-19 și la Colegiul Național Militar din Alba Iulia.

Iar în ziua în care au apărut sute de cazuri în şcoli în toată ţara, iar părinţii aşteptau o reacţie oficială, preşedintele României, după o întâlnire chiar cu ministrul Educaţiei, ne asigură că de fapt totul e bine. Nici măcar nu pomeneşte despre cazurile confirmate în şcoli.

Klaus Iohannis, președintele României: Sunt peste 10.000 de școli care funționează fizic cu elevii prezenți în școală. Sunt copii din România cărora trebuie să le oferim școală în format fizic. Cu cât mai mult respectăm, cu atât vom avea cazuri mai puține.

Părinţii se gândesc acum de două ori înainte de a-şi mai trimite copiii la şcoală. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Explozie de infectări cu SARS-CoV-2 după primele trei zile de școală. Sute de elevi și profesori s-au îmbolnăvit

Breaking News

Vremea se schimbă radical

Vremea se schimbă radical