Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii acuză membri ai companiilor producătoare că fac export paralel

Exportul paralel de medicamente este făcut chiar de membrii companiilor producătoare. Este afirmaţia ministrului Florian Bodog.

Vezi și

Exportul paralel de medicamente este făcut chiar de membrii companiilor producătoare. Este afirmaţia ministrului Florian Bodog, făcută astăzi la conferinţa Health Forum, organizată de Intact Media Group. În timp ce ministrul cere anchete interne, comisarul european prezent la conferinţă cere României să lupte împotriva corupţiei din sistemul de sănătate.

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: "Unele companii producătoare au oameni care sunt implicaţi în exportul paralel şi mi-aş dori să existe o anchetă pe tema asta, o anchetă internă a fiecărei firme. Si să-i arate cu degetul." O informaţie de care producătorii internaţionali de medicamente, de exemplu, nu au cunoştinţă. Liviu Popescu, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente: "Noi avem contacte periodice cu domnul ministru, o să încercăm să înţelegem mai bine la ce se referă şi dacă e cazul să facem noi ceva, ce anume ar trebui să facem."

În timp ce autorităţile iau măsuri doar la nivel declarativ, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor cere măsuri concrete pentru stoparea corupţiei din sistem. Vytenis Adriukaitis, Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară: "Corupţia este o provocare reală în toate ţările şi bineînţeles, trebuie să o abordăm pentru că este singurul mod de-a reconstrui încrederea în democraţie, în Uniunea Europeană."

Ca şi cum n-ar fi de ajuns, pacienţii cu boli oncologice nu au parte nici de medicamente inovative. Cezar Irimia, preşedintele FABC: "ANM-ul întârzie, noi putem spune în continuare că birocraţia omoară pacienţi în România."

Scuza este birocraţia şi lipsa de personal de la Agenţia Medicamentului. Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Group: "Acest forum este deja o tradiţie, organizat de Intact Media Group, şi prezenţa, astăzi, a comisarului european Andriukaitis la conferinţa Health Forum dovedeşte că, în acest moment, cele mai importante forumuri de bussiness, seminarii de bussiness din ţară, sunt cele organizate de Intact Media Group."

Conferinţa Health Forum şi-a dovedit astfel, încă o dată utilitatea în materie de abordare a celor mai importante probleme din sănătatea românească. Călin Gălăşeanu, preşedintele LAWG: "Cel puţin jumătate dintre ele ar putea fi rezolvate până la sfârşitul lunii octombrie, cred că asta este garanţia că forumul a fost de un real succes."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătăţii acuză membri ai companiilor producătoare că fac export paralel