Antena Meniu Search
x

Expunerea la soare, extrem de periculoasă în aceste zile

Vremea schimbătoare poate fi o capcană. Soarele care se mai ascunde în nori e periculos pentru piele. Chiar dacă e început de iunie, sunt deja turişti care s-au ales cu arsuri după o zi de plajă, pe litoral.

de Redactia Observator

la 06.06.2019, 20:54

Vezi și

Vremea schimbătoare poate fi o capcană. Soarele care se mai ascunde în nori e periculos pentru piele. Chiar dacă e început de iunie, sunt deja turişti care s-au ales cu arsuri după o zi de plajă, pe litoral. Atenţie, în acest weekend vor fi 30 de grade la malul mării, dar nu vă grăbiţi să vă bucuraţi! Norii pot intensifica radiaţiile, de aceea e nevoie de creme cu indice ridicat de protecţie.

Nu trebuie să fie luna lui cuptor şi nici caniculă pentru a folosi crema de protecţie solară. Temperatura din termometre şi zilele înnorate ne pot amăgi că nu e nevoie să ne ferim de razele soarelui. Nimic mai greşit. 

Nivelul de radiaţii, intensificat de nori sau de reflexia pe apă ori nisip a razelor solare

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Această tânără, care îşi doreşte un bronz cât mai rapid, are deja braţele roşii. 

Fata susţine că "mi s-a întâmplat de câteva ori să mă prăjesc prea tare de la soare, dar trece". 

Norii nu opresc radiaţiile ultraviolete care ajung pe pământ şi, mai mult decât atât, chiar le pot intensifica. În plus, şi reflexia pe apă sau pe nisip a razelor solare creşte cu aproape 25% nivelul radiaţiilor.

De aceea, trebuie să fim bine protejaţi pe plajă. Cu atât mai mult, copiii. 

Mulţi dintre turiştii care au ajuns deja la mare nu se gândesc încă la riscul arsurilor solare şi nici nu ştiu ce au de făcut într-o asemenea situaţie. 

Intensitatea radiațiilor ultraviolete este de 150 de ori mai mare la prânz, decât după ora 18.00, mai ales în lunile de vară. Pe litoral, în weekend, va fi soare, cu 30 de grade în termometre. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Expunerea la soare, extrem de periculoasă în aceste zile