Antena Meniu Search
x

Fabrica de sarmale din Harghita lucrează pentru străinătate

Sarmale se fac în casa fiecărei gospodine, de Crăciun. Însă la Ghiorghieni, în Harghita, deliciosul preparat tradiţional se găteşte la nivel industrial.

Vezi și

Prin mâinile a patru bucătărese trec zilnic sute de mii de sărmăluţe, care fierb în ceaune uriaşe. Şi iau apoi inclusiv drumul străinătăţii.

Deşi sarmalele se prepară cu tonele, un singur lucru nu se schimbă niciodată: reţeta tradiţională.

Românii mănâncă sărmăluţele cu orice ocazie. Fiecare şi-a adaptat reţeta după gust. Însă la fabrica din Gheorgheni, se respectă întocmai o veche reţetă secuiască.

Patru gospodine înfăşoară rapid umplutura în foi de varză. Şi-apoi aranjează sarmalele straturi peste straturi în ceaunele uriaşe, aburinde.

Săptămânal, se livrează câte trei tone de sarmale. Şi nu numai către casele românilor. Comenzile sunt mari şi multe, mai ales acum, în perioada Crăciunului.

La poarta fabricii, o caserolă cu opt sarmale se vinde cu mai puţin de 12 lei. În magazinele din ţară, pofticioşii trebuie să scoată din buzunare şi 18 lei pentru cele 800 de grame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » Fabrica de sarmale din Harghita lucrează pentru străinătate