Antena Meniu Search
x

"Fabrica de Fotomodele" din Deva a făcut o nouă victimă

După ce "Fabrica de Fotomodele" din Deva a intrat în atenţia presei, acum Poliţia Economică, dar şi Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au intrat pe fir. Mii de oameni au fost păcăliţi de câţiva tineri care i-au ademenit pe stradă cu promisiunea că vor deveni modele peste noapte.

de Redactia Observator

la 08.02.2019, 17:01

Vezi și

După ce "Fabrica de Fotomodele" din Deva a intrat în atenţia presei, acum Poliţia Economică, dar şi Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au intrat pe fir. Mii de oameni au fost păcăliţi de câţiva tineri care i-au ademenit pe stradă cu promisiunea că vor deveni modele peste noapte, în schimbul unor sume de bani care porneau de la câteva sute şi ajungeau până la câteva mii de euro. Unii s-au resemnat că au fost păcăliţi. Alţii însă au prins curaj şi vorbesc despre modul în care au fost seduşi cu iluzia celebrităţii.

Câţiva tineri abordează oamenii pe stradă, de obicei fete foarte tinere sau băieţi, şi îi atrag în capcana lor, promiţindu-le succesul în modelling. Până la lumina reflectoarelor, spun ei, nu mai este decât un pas. Să achite o sumă de bani, musai pe loc. Asta a păţit şi Magdalena Mocanu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După semnarea contractului, tinerele povestesc că au asteptat degeaba să fie contactate si sa câştige banii promişi. La telefonul scris pe contract nu mai răspunde nimeni, iar de la sediu obţin doar amânări sau alte promisiuni.

Din ce în ce mai multe victime ale vânzătorilor de iluzii trec acum pragul autorităţilor şi mărturisesc ce au păţit.

Vânzătorii de iluzii, sfidători cu jurnaliștii

În ciuda materialelor apărute în presă şi a anchetelor demarate de autorităţi, tinerii care racolează clienţi pe stradă nu par stingheriţi. Îşi fac în continuare treaba. Mai mult, au o atitudine de-a dreptul sfidătoare faţă de cei care încearcă să ia atitudine. În plin centrul oraşului, nu s-au sfiit să facă gesturi obscene în faţa unei jurnaliste.

În tot acest timp, clienţii naivi continuă să intre în agenţie si să plătescă iluzii. Sunt părinţi cu copii chiar şi de doar câteva luni, tinere, chiar şi persoane în vârstă, trecute de 70 de ani. I

Inspectoratul de politie județean a anuntat că se află în lucru un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune în cazul agenţiei de publicitate din Deva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » "Fabrica de Fotomodele" din Deva a făcut o nouă victimă