Fabricile de confecții s-au reprofilat în lupta pentru combaterea coronavirusului
În sezonul 2020, mai multe fabrici de confecţii din ţară au o singură tendinţă: reprofilarea. Au lăsat deoparte moda şi vor produce echipamente de protecţie. Chiar şi firmele cu puţini angajaţi au renunţat la ţinute de gală pentru doamne şi domni şi au trecut la confecţionarea de măşti.
- Fabricile de confecții s-au reprofilat în lupta pentru combaterea coronavirusului
- Angajații fabricilor produc acum costume și măști de protecție
În sezonul 2020, mai multe fabrici de confecţii din ţară au o singură tendinţă: reprofilarea. Au lăsat deoparte moda şi vor produce echipamente de protecţie. Chiar şi firmele cu puţini angajaţi au renunţat la ţinute de gală pentru doamne şi domni şi au trecut la confecţionarea de măşti pentru a completa stocurile spitalelor care se confruntă cu o lipsă acută.
Până acum două zile, această fabrică producea cearşafuri, feţe de pernă şi halate pentru centrele de bătrâni şi copii din Sectorul 1 al Capitalei.
Două angajate produc peste 200 de măşti pe zi.
Spălătoria s-a transformat în secţie de sterilizare.
Pentru refacerea stocurilor de echipamente de protecţie lurează mai multe firma din ţară.
În oraşul Călan, afectat de şomaj, mulţi şi-au găsit acum locuri de muncă.
O altă fabrică de textile, din Codlea, livrează sute de combinezoane zilnic către spitale din Cluj sau Constanța.
O firmă mai mică, din Galaţi, s-a reprofilat şi ea. De la rochii de ocazie, la măşti de protecţie. Cei patru angajaţi reuşesc să confecţioneze sute de bucăţi pe zi.
O cunoscută creatoare de modă din Ploiești şi-a transformat atelierul de rochii şi face săptămânal peste zece mii de măşti de protecţie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰