Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Facebook-ul cucereste si lumea satului

Am fi tentati sa credem ca batranii n-au nici in clin, nici in maneca de-a face cu maretul internet si cu ceva numit Facebook. Doar ca uitam un lucru. Bunicii nostri nu sunt chiar asa de atehnici cum am crede

Vezi și

Cand spui bunica, te gandesti la prajituri, la mirosurile din bucatarie, la mana calda care te mangaia cand iti era rau. Si, nu stim de ce, parca iti vine greu sa crezi ca mainile care faceau minuni din doua borcane de dulceata si un pumn de faina sunt capabile sa alunece cu gratie pe fraiele Internetului.

Gresit. Si o sa va si demonstram. Tanti Minuta nu intra in descrierea internautului clasic. De fapt, pentru multi, n-ar ajunge nici macar la o nota de subsol a definitiei. Dar, numai pentru ca are o varsta si traieste la sat, nu inseamna ca nu a facut cunostinta cu minunile Internetului. “Am auzit de Facebook, ca am vorbit cu baiatul, ca e plecat in Spania”, a spus femeia.

O spune bine, stie ce este si chiar l-a folosit. Si ea si sotul ei. E-adevarat ca nu sunt sustinatori infocati ai internetului. Pe vremea bunicilor nostri, viata si comunicarea se faceau altfel. “Eu cand eram tanar, nici aparat de radio nu era. Ne intalneam prin sat. Nici crasma nu era”, a povestit sotul ei.

Eh, vremuri de demult, moncher. La varsta la care tanti Minuta rosea cand vreun flacau o cauta cu privirea, nepoata ei a descoperit deja lumea virtuala. Iar socializarea se face, bineinteles, pe chat room. “Pe Facebook mai caut jocuri, mai editez pozele, mai incarc, vorbesc cu prietenii, mai vad si eu noutatile. Pe internet, vorbim pana mai tarziu, noaptea”, explica pustoaica.

Generatiile tinere devin tot mai dependente de acest mod de comunicare. De socializare. Totul se traduce in imagini, poze si jocuri. Iar cand sunt pusi fata in fata, uita cuvintele. Ca doar acronimele si prescurtarile internautilor n-au prea mult sens in viata reala.

Acum, problema este alta. Copiii ar sta cat e ziua de lunga cu nasul in calculator. Nu-i lasa bunicii, care mai stiu cate ceva despre viata. Doar au trait-o mai mult decat au facut-o ei. Strica sau nu, chiar nu putem sti pana nu vedem realizarile generatiei tinere. Dar poate, cateodata, ar trebui sa ascultam si de vorba bunicii si sa scoatem capul din monitor. Nu de alta, dar s-ar putea sa ne reamintim ca exista viata dincolo de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Facebook-ul cucereste si lumea satului