Antena Meniu Search
x

Familia Aurei, în genunchi în Apuseni

S-au aşezat în genunchi, în zăpadă. Au lovit cu picioarele trunchiurile de copaci în care s-a frânt zborul Aurei- sora şi fiica lor!

Vezi și

S-au aşezat în genunchi, în zăpadă. Au lovit cu picioarele trunchiurile de copaci în care s-a frânt zborul Aurei- sora şi fiica lor!

O mamă păşeşte în locul unde fiica ei a murit cu lacrimile îngheţate pe obraz. Un frate se reculege în genunchi. Nu poartă nici mănuşi, nici geacă. Ca şi cum ar vrea să simtă frigul care i-a îngheţat sufletul Aurei. În Apuseni, la peste 1400 de metri altitudine, sora cea mare se împarte între mamă şi fratele ei. De la moartea Aurei, sunt momentele cele mai grele.

Gândul la fiica ei i-a dat astăzi putere! A reuşit să urce muntele, deşi e recent operată la coloană. Sus, între copacii care au oprit zborul, mama Aurei s-a oprit şi ea în loc.

A plâns, şi-a acoperit faţa cu palmele şi a aprins lumânări. A privit îndelung locul unde fiica ei a aşteptat salvarea. Ore în şir!

A trecut un an de atunci, dar revolta unor fraţi care îşi pierd sora nu se compensează cu nimic. Deşi, acolo, sus, au simţit din nou solidaritatea moţilor. Pădurarii Argentin Todea şi Gheorghe Trif au fost lângă ei. La fel şi un voluntar-salvator, de la ambulanţă.

Familia Aurei a lăsat în locul tragediei o icoană. Moţii au fost alături de cei dragi Aurei. Ăn casa lor, s-au încălzit. Iar ziua de astăzi nu a adus toate răspunsurile.

Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile a publicat un raport parţial al anchetei.

Singura noutate, scrisă negru pe alb, este că motoarele avionului pilotat de Adrian Iovan funcţionau normal. Ceea ce înseamnă elimininarea unei posibile cauze tehnice.

Inspectorii CIAS au stabilit că antena care ar fi emis frecvenţa cu ajutorul căreia s-ar fi făcut localizarea s-a rupt la impact. Cealaltă antenă emitea pe o frecvenţă ce putea fi receptată doar cu aparate de semnal radio, care nu se regăsesc, însă, şi în dotarea echipelor ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Familia Aurei, în genunchi în Apuseni