Antena Meniu Search
x

Familia și vecinii tânărul din Gorj infectat cu coronavirus, în carantină

În satul în care a fost confirmat primul caz de confirmare cu coronavirus, cinci case sunt în acest moment în carantină. Locuinţa în care se află rudele bolnavului, dar şi vecinii acestora. Zona este păzită de mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti, iar reprezentanţii DSP au fost în această dimineaţă acolo în control.

de Redactia Observator

la 27.02.2020, 14:51

Vezi și

În satul în care a fost confirmat primul caz de confirmare cu coronavirus, cinci case sunt în acest moment în carantină. Locuinţa în care se află rudele bolnavului, dar şi vecinii acestora. Zona este păzită de mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti, iar reprezentanţii DSP au fost în această dimineaţă acolo în control. Oficialii spun că, până în acest moment, nu există semne de boală la cei aflaţi în izolare.

Reprezentanţii DSP au venit în această dimineaţă la casa Pacientului 1, tânărul de 25 de ani din Prigoria care a fost depistat pozitiv cu COVID 19. Trebuie să se asigure că toţi cei aflaţi în acest moment în carantină respectă regulile impuse.

Astăzi ar trebui să fie recoltate încă 12 probe de la persoanele care au intrat în contact cu tânărul bolnav. Casa în care a stat până aseară tânărul şi alte 4 case din vecinătate sunt toate izolate şi păzite de echipele de jandarmi şi poliţişti. Cu toate acestea, în localitate, oamenii sunt liniştiţi.

În acest moment, nimeni nu ştie clar cum s-a infectat tânărul de 25 de ani. El este angajatul partenerului de afaceri al italianului de 71 de ani, care a stat în preajma lui Cesare Emendatore şi care în acest moment a fost testat şi este sănătos.

Despre tânărul considerat Pacientul 1 se ştie însă că ar fi călătorit în ultima perioadă în străinătate, în Italia şi Germania. Aşa că nu este exclus să fi luat virusul din altă parte.

De altfel, în Prigoria, mai mulţi tineri au sosit din Italia chiar azi noapte şi sunt în acest moment auto-izolaţi la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Familia și vecinii tânărul din Gorj infectat cu coronavirus, în carantină