Antena Meniu Search
x

Video Familiile românilor blocaţi în Mexic sunt disperate: ''Nu ştiu dacă are probleme săracul, îi bruschează, nu îi lasă să vorbească nimic''

Peste o sută de români sunt în continuare blocaţi pe aeroportul din Cancun, Mexic. Asta după ce deja au fost deportaţi în jur de 30. Oamenii n-au acces la telefoane şi nu pot lua legătura cu familiile din ţară. Ministerul de Externe spune că atitudinea mexicanilor e inadmisibilă şi recomandă evitarea călătoriilor în acea zonă.

de Redactia Observator

la 03.02.2021, 19:52

Vezi și
  • Pe aeroportul din Cancun sunt blocaţi în continuare peste o sută de români
  • Familiile acestora nu mai ştiu nimic de ei

De zile întregi, familiile românilor blocaţi pe aeroport în Mexic nu ştiu nimic despre întoarcerea lor acasă. 

Elena Horţ, mama unui român blocat: Sunt foarte îngrijorată. Ei au condiţii foarte rele acolo, foarte proaste. Cred că niciun minut, ieri pe la 19:20, m-a sunat de pe un alt telefon. Nu ştiu dacă are probleme săracul, îi bruschează, nu îi lasă să vorbească nimic, dacă întreabă de ce să stea acolo. E foarte rău. La toaletă se duc cu escortă. 

Pe lângă cei care se aflau deja acolo, ieri, pe la miezul nopţii, au aterizat acolo alte zeci de români, care au primit acelaşi tratament.

''Am primit poza de la iubitul meu, care ar fi trebuit să îşi petreacă vacanţa acolo alături de familie, însă aseară au fost reţinuţi. (...) A reuşit să trimită acestă poză şi câteva mesaje de pe un telefon pe care a reuşit să îl ascundă. (...) Până joi nu au acces la telefoane, iar în zborul de mâine nu sunt locuri pentru toţi şi îi vor ţine acolo până duminică''. 

Acesta este mesajul pe care l-am primit de la un telespectator Observator.  E un caz fericit totuşi. Alţii nu au apucat să ia deloc legătura cu prietenii sau rudele lor.

Ovidiu, turist deportat din Mexic: Am trei prieteni care ar fi trebuit să ajungă în Mexic azi-noapte. Nu ştim nimic de ei, nu reuşim să îi contactăm.

Clara, turist deportat din Mexic: Avem un prieten care a plecat cu zborul de ieri dimineaţă din Bucureşti spre Cancun. Nici în momentul de faţă nu ştim nimic de el. Este blocat cu soţia şi cea mică. A spus că ne va suna când ajunge, trebuia să fie în grupul, acolo unde este şi soţul meu, dar nu avem nicio veste de la el.

Autorităţile române recomandă evitarea planurilor de călătorie în Mexic 

Aşa că Ministerul Român de Externe recomandă evitarea călătoriilor în Mexic.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe: Suntem profund preocupaţi de situaţia cu care s-au confruntat cetăţenii români care planificau vacanţa în Mexic şi care sunt afectaţi de deciziile recente ale autorităţilor mexicane. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Este o atitudine neprietenoasă din partea autorităţilor mexicane faţă de cetăţenii români. Este o situaţie care riscă să ducă în ceea ceea ce priveşte Mexicul la pierderea de turişti, de bani şi de credibilitate ca destinaţie de călătorie. 

În plus, ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că zonele frecventate de turiştii români sunt cu risc epidemiologic ridicat şi sunt fie zone roşii, fie portocalii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Familiile românilor blocaţi în Mexic sunt disperate: ''Nu ştiu dacă are probleme săracul, îi bruschează, nu îi lasă să vorbească nimic''