S-a hotărât! Fără coloranți și E-uri în pâine
Producătorii din panificaţie nu vor mai avea voie să folosească niciun fel de colorant, cu excepţia caramelului.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Din 15 ianuarie, pâinea, dar şi alte produse de panificaţie vor putea avea orice greutate doreşte operatorul economic.
Reglementarile actuale impun ca painea sa aiba minimum 300 de grame, cresterea gramajului fiind permisa numai din 100 in 100 de grame, iar specialităţile de panificaţie trebuie să cântărească 150 de grame.
De asemenea, conform noilor reguli, produsele de panificatie nu mai pot contine coloranti, cu exceptia E 150 a-d, caramelul, cel mai utilizat colorant in industria alimentara.
De la 15 ianuarie 2014, aditivii alimentari si auxiliari tehnologici folositi, precum si enzima alimentara utlizata pentru produsele de panificatie trebuie sa indeplineasca prevederile Regulamentului nr. 1.333/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 decembrie 2008 privind aditivii alimentari.
E 150 este cel mai utilizat colorant din industria alimentara, care se gaseste in patru forme:
E 150a - un colorant natural, care poate fi obtinut insa si din organisme modificate genetic
E 150b - colorant artificial
E 150c - colorant artificial
E 150d - colorant artificial
Pretul produselor de panificatie neambalate trebuie afisat in lei per bucata si per kilogram
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰