Antena Meniu Search
x

Polițiștii au făcut controale, au dat avertismente și amenzi pentru cei care nu poartă mască | Video

Nicio zi fără controale, mai ales în mijloacele de transport. Cu sau fără uniformă, poliţiştii au verificat mai ales dacă pasagerii poartă masca. Cei mai mulţi dintre cei care au călătorit azi în Ilfov păreau informaţi că urmează să fie verificaţi. Oamenii legii au dat, oricum, mai multe avertismente decât amenzi.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 17.10.2020, 22:05

Vezi și
  • Polițiștii au verificat dacă se poartă măștile în spațiile aglomerate

Poliţiştii din Ilfov au verificat dacă cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun poartă mască de protecţie. Ca şi cum ar fi ştiut de controale, aproape toţi pasagerii respectau această regulă.

"Acum şi-a pus toată lumea că a văzut poliţia. Da, ştie că unt controale cu dumneavostră, dar de mâine încolo vă asigur că e sub barbă sau deloc"

Şoferul, ocupat să caute actele maşinii, chiar şi cu poliţistul lângă el, a uitat masca pe o singură ureche.

Alte rute, aceeaşi situaţie.

În microbuzele şi autobuzele care merg spre Bragadiru, Buda, Cornetu sau Clinceni, masca de protecţie e opţională atunci când lipseşte poliţia.

- Unde îţi e masca?

- Poftim?

- Masca de protecţie. Unde e?

- Scuzaţi-mă, nu am mai pus-o că am uitat.

- Am avut-o la mine, dar am uitat să o pun.

- Nu trebuie să o aveţi la dumneavostră, trebuie să o aveţi pe faţă. Puneţi-o acum! E greu de înţeles.

Alţii au găsit soluţia de compromis: au mască, dar e ba sub nas, ba sub bărbie.

Anne-Marie Ciolcă - purtător de cuvânt Poliţia Ilfov: "Acţiunile desfăşurate astăzi de colegii mei nu sunt desfăşurate pentru a aplica sancţiuni. Acţiunile desfăşurate împreună şi cu celelalte instituţii sunt în scopul de conştientiza toţi cetăţenii cu privire la măsurile de protecţie individuală"

Controale au fost peste tot în ţară. Oamenii legii din Galaţi au mers în special în pieţe.

Aceleaşi probleme şi în pieţele din Brăila, Bistriţa sau în Braşov, la târgul de vechituri. Poliţiştii au apelat mai mult la bunăvoinţa oamenilor.

Acolo unde abaterile erau de necontestat, au fost aplicate şi sancţiuni - cele mai multe pentru nepurtarea măştii de protecţie. Acolo unde oamenii aveau mască, deşi o purtau necorespunzător, poliţiştii au decis doar să îi atenţioneze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Polițiștii au făcut controale, au dat avertismente și amenzi pentru cei care nu poartă mască | Video