Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Conduceţi o maşină cu volan pe dreapta? Cum vă va afecta Brexit !

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea urmări asupra circulaţiei rutiere de la noi! Adică, pe drumurile româneşti, nu vom mai întâlni maşini cu volanul pe dreapta.

de Redactia Observator

la 01.03.2017 , 17:27

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea urmări asupra circulaţiei rutiere de la noi! Adică, pe drumurile româneşti, nu vom mai întâlni maşini cu volanul pe dreapta.

Până acum, calitatea de membru UE al Marii Britanii împiedica Registrul Auto Român să interzică circulația autoturismelor cu volan pe dreapta.

Aproape 30 de mii de maşini cu volan pe dreapta, aduse din Marea Britanie sau Malta, sunt în circulaţie pe drumurile din România. 

Vezi și

Laurenţiu Lupu şi-a cumpărat o astfel de maşină acum câteva zile pentru care a plătit 1.300 de euro. 

Iniţiativa autorităţilor de a interzice astfel de maşini în trafic nu îl sperie.

Costurile pentru schimbarea volanului de pe partea dreaptă pe partea stângă pot ajunge la câteva mii de euro la care se adaugă şi costurile cu schimbarea farurilor, stopurilor şi oglinzilor, în unele cazuri.

Oficialii Registrului Auto Român spun că deocamdată interzicerea maşinilor cu volan pe dreapta în ţara noastră mai are de aşteptat, cel puţin până când Mare Britanie va ieşi din Uniunea Europeană. 

Motivul pentru care autorităţile vor interzică astfel de maşini este numărul mare de accidente în care sunt implicate autoturismele.

Lituania şi Polonia sunt singurele ţări care au interzis înmatricularea unor astfel de maşini.

Comisia Europeană însă, a început procedura de infrigement pentru că Marea Britanie este încă membră U.E. şi nu sunt permise astfel de restricţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Conduceţi o maşină cu volan pe dreapta? Cum vă va afecta Brexit !