Antena Meniu Search
x

Femeia bolnava de cancer, care a cerut eutanasierea, a obtinut tratamentul

Femeia bolnava de cancer din Turnu Magurele care a cerut eutanasierea a obtinut tratamentul de care are nevoie. O comisie a Casei de Asigurari de Sanatate a decis ca bolnava sa primeasca medicamentul pentru inca trei luni.

Vezi și

Dupa clipele de disperare si neputinta pe care le-au trait in ultimele zile, George si Mioara Dumitrescu au primit, in sfarsit, o veste buna. Mioara, care se lupta nu cu una, ci cu doua tumori celebrale, a aflat ca va primi tratamentul pentru care s-a luptat chiar si in instanta si a castigat. In Romania nu era decontat. Nu pentru tipul sau de cancer.

Ultima solutie pentru George Dumitrescu, aflat la capatul puterilor, dupa ce autoritatile nu s-au tinut de cuvant si nu i-au dat Mioarei tratamentul, a fost sa puna pe hartie cuvintele dictate de sotia lui: "Rog sa-mi fie aprobata legal aceasta cerere de eutanasiere si nu ,,murdar" si nedemn, cum sunt indreptatita sa cred ca se incearca de trei luni, de cand am avut intentia de a-mi apara dreptul la viata, pe calea justitiei".

Cuvantul eutanasiere i-a miscat pe cei de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. S-a intrunit o comisie care a stabilit ca Mioara va primi gratuit medicamentul, daca nu va avea efecte adverse la el. Si in luna martie au promis la fel. 

“Comisia a stabilit eliberarea medicamentului recomandat pe o perioada de trei luni, pana la expirarea termenului”, a declarat Doru Badescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Undeva. ceva s-a blocat pe drumul hartiilor. Si, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, dupa ce nu a mai luat tratamentul, starea femeii s-a agravat atat de tare, incat sa-si doreasca moartea, inainte sa o ucida statul.

In fiecare an, peste 70.000 de romani se imbolnavesc de cancer. Asa spun datele studiilor europene. In Romania, nu mai exista de multa vreme o centralizare a lor. Iar povestea Mioarei este, probabil, povestea multor romani, coplesiti de boala, dar si de indiferenta celor din jur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Femeia bolnava de cancer, care a cerut eutanasierea, a obtinut tratamentul